Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Driemaal 'zeer goed' voor juridisch onderzoek

MAASTRICHT. Het unieke profiel waarmee de Maastrichtse rechtenfaculteit zich wil onderscheiden van de rest van Nederland – internationaal, multi- en interdisciplinair – is niet meer zo uniek. Want inmiddels hebben alle rechtenfaculteiten in Nederland diezelfde ambitie, benadrukt een externe commissie die het juridisch onderzoek heeft do...
Het absolute dieptepunt van Johnny Depp

Het absolute dieptepunt van Johnny Depp

Henry Turner (Brenton Twaites) wil zijn vader van de vloek bevrijden die hem gevangen houdt op het spookschip De Vliegende Hollander. Daarvoor moet Henry de drietand van Poseidon zien te vinden, waar hij de hulp van de piraat Jack Sparrow (Johnny Depp) voor nodig heeft. Maar Sparrow heeft zo zijn eigen zorgen. Hij wordt achtervolgd door pech waardo...

Belgische universiteit wil ‘mooie decolletés’ tijdens diploma-uitreiking

BELGIË. Vrouwelijke geneeskundestudenten van de Brusselse universiteit ULB zijn boos. Ze kregen het verzoek om “met een mooi decolleté” op hun afstudeerplechtigheid te verschijnen.

UM-studenten op zoek naar stamceldonoren

MAASTRICHT. Stamcellen doneren? Dat is toch heel pijnlijk? Nee, dat valt reuze mee, weten de vier Maastrichtse studenten die van 1 tot 6 juni zoveel mogelijk donoren hopen te werven binnen de UM.
“Bevrijd je lichaam”

“Bevrijd je lichaam”

Een jaar geleden opende het nieuwe universitaire sportcentrum van UM Sport zijn deuren. Observant trekt wekelijks de sportschoenen aan en neemt tot aan de zomer deel aan een van de lessen. Vandaag: capoeira.
Alumnus Tom Dumoulin wint Giro 2017

Alumnus Tom Dumoulin wint Giro 2017

MAASTRICHT. Tom Dumoulin schreef gisteren de Giro 2017 op zijn naam. De Maastrichtenaar studeerde van 2009 tot 2011 gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht. Drie jaar geleden interviewde Observant hem over zijn UM-periode en de topsportregeling van de instelling.

Verdachte Manchester was student Salford University

UK. Salman Abedi, de mogelijke aanslagpleger in Manchester, was student aan Salford University. Hij zat in het tweede jaar van een bedrijfskundige opleiding, maar was al sinds afgelopen herfst niet meer op de universiteit verschenen.

Rechtszaak dreigt om Engels in hoger onderwijs

NEDERLAND. Actiegroep Beter Onderwijs Nederland dreigt met een rechtszaak tegen de verengelsing van het onderwijs aan hogescholen en universiteiten. “Alles moet maar in het Engels, tot aan de naambordjes aan toe.”

Daalt het aanzien van leraren inderdaad zo hard?

NEDERLAND/MAASTRICHT. Chirurg, rechter, burgemeester… vraag mensen welke beroepen over het algemeen het meeste aanzien hebben en dit is hun antwoord. Leraren daarentegen zouden flink aan prestige hebben ingeboet.
UM-neurowetenschapper genomineerd voor Wetenschapstalent

UM-neurowetenschapper genomineerd voor Wetenschapstalent

MAASTRICHT. UM-neurowetenschapper Michelle Moerel, onderzoeker bij het instituut voor systeembiologie Macsbio, is genomineerd voor de verkiezing van Wetenschapstalent 2017. Moerel is een van de 25 jonge wetenschappers uit Nederland en België, die het populairwetenschappelijke tijdschrift New Scientist selecteerde. De onderzoekers zijn aan...
Pagina 1 van 799Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste