Mensen blijven me fascineren in deze stad. Een tripje met de metro is al voldoende om “totally flabbergasted” te raken, zoals mijn Amerikaanse huisgenootje het noemt. Spaansen hebben piercings op plaatsen waarvan ik niet eens wist dat ze gepierced konden worden. Tattoos kunnen niet groot en opvallend genoeg zijn en nadat men een godsvermogen aan deze versieringen heeft uitgegeven moet dit gezien worden. Dit resulteert in (te) korte rokjes en bovenstukjes, het liefst met hoge sleehakken eronder en een raar kapsel waar vaak ergens een deel is weg geschoren. Implantaten kunnen bewonderd worden op het strand waar topless zonnen eerder regel dan uitzondering is. Hoewel ik onopvallend mijn omgeving observeer, doet mijn omgeving het tegenovergestelde bij mij. Ik kan hun blikken lezen; daar heb je weer zo’n toerist. Ik heb een aardig kleurtje gekregen en met mijn bruine lokken zou ik dus eigenlijk in de menigte op moeten gaan. Misschien is het mijn gebrek aan lichamelijke versieringen of het feit dat ik zo nu en dan moet spieken op de metromap, wat mijn buitenlandse nationaliteit verraad.  Het zal nog even duren voordat ik de Spaanse cultuur volledig begrijp, maar het zal nog langer duren voordat zij mij begrijpen. Gelukkig delen meer internationale studenten mijn lot en ben ik niet de enige die zich afvraagt; Will I ever fit in?

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above:

weblogs

weblogs

 

Weblog Image

weblog

BloggerInfo

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens is 26 jaar en sinds augustus 2008 werkzaam voor de Universiteit Maastricht. Zij is junior onderzoeker, geeft onderwijs en werkt voor de Universitaire Beeldende Kunst- en Erfgoedcommissie. Naast medewerker is Pieternel ook alumna. Nadat zij haar bachelor Algemene cultuurwetenschappen behaalde aan de Radboud Universiteit Nijmegen verhuisde ze naar Maastricht om aan onze universiteit de master ‘Cultuurbeleid, behoud- en beheer’ te volgen.

Michelle Spaen

Michelle Spaen

Ik ben Michelle Spaen. Ik ben 21 jaar en begin technisch gezien aan mijn vierde studiejaar op de SBE (international business economics). Met een major in finance en het oog op banking mag ik redelijk ambitieus genoemd worden. Studeren is belangrijk, maar eerst … BARCELONA. Zes maanden in het zonnige zuiden gaan mij hopelijk geluk, vreugde en heel veel lol brengen. Mijn vriendinnen noemen me tuttig en ik zal dan ook hoog gehakt Catalonië bewandelen. In plaats van de slopende weg naar de nodige 26 studiepunten, zal ik jullie vermaken met de zijstraatjes van mijn reis; het gemis van mijn (thuis blijvende) vriendje, mijn gigantische shopverslaving en mijn zwak voor hip ogende nachtclubs. Welkom in Spanje. Mi vida es fiesta!

maarten tilburgs

maarten tilburgs

Maarten Tilburgs is 23 jaar en studeert cultuurwetenschappen in Maastricht. Tijdens zijn 5de semester volgt hij lessen aan de Ajou Universiteit in Suwon, een stad in Zuid-Korea met ruim 1 miljoen inwoners, 20 km ten zuiden van Seoul. Hij woont samen met Koreaanse studenten en andere uitwisselingsstudenten op de campus van de Ajou Universiteit. Hoewel hij zijn vakken moet halen, kiest Maarten voor Zuid-Korea omdat hij graag andere culturen wil leren kennen en benieuwd is naar de raakvlakken met de Nederlandse cultuur.