De grote stad bevalt me wel. Tot op zeker hoogte dan. In de laatste paar dagen ben ik beroofd, heb ik me verbaasd over het gebrek aan Engels en ben ik een weekendje in Nederland geweest. Dit laatste ging gepaard met veel commentaar. Ja, ik weet het, ik ben zwak. Drie uur vertraging, meerdere uurtjes reizen naar de desbetreffende vliegvelden en de Hollandse kou, zouden me iets moeten leren, maar ik moet helaas bekennen dat ik een romanticus ben en dat de hete zonnestralen dus niet op kunnen tegen de warme armen van mijn vriendje. Toch ben ik blij weer in Barcelona te zijn, een dag na de start van het academisch jaar. Studenten zijn druk in de weer met boeken en de bieb is afgeladen vol. Het echte leven is begonnen, ook voor mij dit keer. Geen verzuim van college´s of slapend een onderwijsgroep bijwonen. Het PGO-systeem is onbekend bij de Spanjaarden en ik word geacht voorbereid naar alle lessen te komen. Dit doe ik dan ook braaf. Feestjes zijn er nog steeds iedere nacht, maar met het beeld van mijn boze docente op mijn netvlies gebrand, denk ik twee keer na voordat ik het laatste biertje naar binnen werk. The partying days are over. Zou ik dan eindelijk volwassen worden?

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above:

weblogs

weblogs

 

Weblog Image

weblog

BloggerInfo

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens is 26 jaar en sinds augustus 2008 werkzaam voor de Universiteit Maastricht. Zij is junior onderzoeker, geeft onderwijs en werkt voor de Universitaire Beeldende Kunst- en Erfgoedcommissie. Naast medewerker is Pieternel ook alumna. Nadat zij haar bachelor Algemene cultuurwetenschappen behaalde aan de Radboud Universiteit Nijmegen verhuisde ze naar Maastricht om aan onze universiteit de master ‘Cultuurbeleid, behoud- en beheer’ te volgen.

Michelle Spaen

Michelle Spaen

Ik ben Michelle Spaen. Ik ben 21 jaar en begin technisch gezien aan mijn vierde studiejaar op de SBE (international business economics). Met een major in finance en het oog op banking mag ik redelijk ambitieus genoemd worden. Studeren is belangrijk, maar eerst … BARCELONA. Zes maanden in het zonnige zuiden gaan mij hopelijk geluk, vreugde en heel veel lol brengen. Mijn vriendinnen noemen me tuttig en ik zal dan ook hoog gehakt Catalonië bewandelen. In plaats van de slopende weg naar de nodige 26 studiepunten, zal ik jullie vermaken met de zijstraatjes van mijn reis; het gemis van mijn (thuis blijvende) vriendje, mijn gigantische shopverslaving en mijn zwak voor hip ogende nachtclubs. Welkom in Spanje. Mi vida es fiesta!

maarten tilburgs

maarten tilburgs

Maarten Tilburgs is 23 jaar en studeert cultuurwetenschappen in Maastricht. Tijdens zijn 5de semester volgt hij lessen aan de Ajou Universiteit in Suwon, een stad in Zuid-Korea met ruim 1 miljoen inwoners, 20 km ten zuiden van Seoul. Hij woont samen met Koreaanse studenten en andere uitwisselingsstudenten op de campus van de Ajou Universiteit. Hoewel hij zijn vakken moet halen, kiest Maarten voor Zuid-Korea omdat hij graag andere culturen wil leren kennen en benieuwd is naar de raakvlakken met de Nederlandse cultuur.