Ik ben hier nu vier weken, maar heb nog iedere dag dit-meen-je-niet-momentjes. Ik blijf me verbazen over de (voor mij) onbekende gebruiken. Zo is het doodnormaal dat oma’s je omver duwen om als eerste de metro in te kunnen, dat leraren simpelweg niet komen opdagen en dat volwassen meneren hun fiets parkeren in de bank om vervolgens netjes in de rij voor de balie aan te sluiten. Ik vraag me af hoe het ABN-personeel zal reageren als ik doodleuk naar binnen zou fietsen. Ik kan het natuurlijk proberen om mijn vermoeden te bevestigen, maar ik ben er vrij zeker van dat dit niet gewaardeerd zal worden. Misschien heeft de Spaanse bevolking lak aan normen en waarden of misschien ben ik heel (dank U, Balkenende) Nederlands om me hier aan vast te klampen. Wat het ook is, mooie verhalen levert het me wel op. De staking van vorige week toonde eveneens geen enkel teken van klasse. Jonge studenten luidden hun protest middels vandalisme en rellen, maar ik vraag me af hoe het in brand steken van vuilnisemmers en het vernielen van pinautomaten bijdraagt aan het bestrijden van de aankomende loonsverlagingen. Hoe dan ook, staken betekende voor mij een les vrije dag, die ik dan maar nuttig besteed heb. Terwijl Maastricht in de UB luisterde naar het tikken van de regen, genoot ik van het zonnetje op het strand. Eind september, vijfentwintig graden. Wat is het leven toch oneerlijk, zal ik dan maar zeggen!

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above:

weblogs

weblogs

 

Weblog Image

weblog

BloggerInfo

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens is 26 jaar en sinds augustus 2008 werkzaam voor de Universiteit Maastricht. Zij is junior onderzoeker, geeft onderwijs en werkt voor de Universitaire Beeldende Kunst- en Erfgoedcommissie. Naast medewerker is Pieternel ook alumna. Nadat zij haar bachelor Algemene cultuurwetenschappen behaalde aan de Radboud Universiteit Nijmegen verhuisde ze naar Maastricht om aan onze universiteit de master ‘Cultuurbeleid, behoud- en beheer’ te volgen.

Michelle Spaen

Michelle Spaen

Ik ben Michelle Spaen. Ik ben 21 jaar en begin technisch gezien aan mijn vierde studiejaar op de SBE (international business economics). Met een major in finance en het oog op banking mag ik redelijk ambitieus genoemd worden. Studeren is belangrijk, maar eerst … BARCELONA. Zes maanden in het zonnige zuiden gaan mij hopelijk geluk, vreugde en heel veel lol brengen. Mijn vriendinnen noemen me tuttig en ik zal dan ook hoog gehakt Catalonië bewandelen. In plaats van de slopende weg naar de nodige 26 studiepunten, zal ik jullie vermaken met de zijstraatjes van mijn reis; het gemis van mijn (thuis blijvende) vriendje, mijn gigantische shopverslaving en mijn zwak voor hip ogende nachtclubs. Welkom in Spanje. Mi vida es fiesta!

maarten tilburgs

maarten tilburgs

Maarten Tilburgs is 23 jaar en studeert cultuurwetenschappen in Maastricht. Tijdens zijn 5de semester volgt hij lessen aan de Ajou Universiteit in Suwon, een stad in Zuid-Korea met ruim 1 miljoen inwoners, 20 km ten zuiden van Seoul. Hij woont samen met Koreaanse studenten en andere uitwisselingsstudenten op de campus van de Ajou Universiteit. Hoewel hij zijn vakken moet halen, kiest Maarten voor Zuid-Korea omdat hij graag andere culturen wil leren kennen en benieuwd is naar de raakvlakken met de Nederlandse cultuur.