Professor Gong is een Koreaan van de oude stempel. Hij is ouder dan wij dus wij luisteren en hij vertelt.Voor zijn assistente geldt hetzelfde; ja knikken en doen wat hij zegt. Zijn eerste les was; “You don’t get to know Korean society while sitting behind your desk”. Vandaar dat hij afgelopen zaterdag een feest voor ons organiseerde.

Professor Gong had zijn best gedaan om er een leuk feestje van te maken. Er was een dj met een karaoke set, goed eten en heel veel drank. We namen plaats aan de tafels en begonnen te eten. Al snel kwam Professor Gong met de flessen Soju aanzetten. Aan elke tafel mixte hij een cocktail in elkaar en gebood hij de studenten deze ad fundum tot zich te nemen. Zelf deed hij vrolijk mee. Ik zat aan de laatste tafel en toen hij bij ons kwam had hij al aardig wat cocktails op. We kenden de procedure en gooiden de cocktail achterover.

Na het eten was het tijd voor karaoke. Professor Gong had al vaker feestjes gegeven en wist dat de Europeanen niet uit zich zelf de microfoon zouden grijpen. Geen probleem. “Alexander! You’re master of ceremony!” Alexander, een Amerikaan, keek ietwat geschrokken, gooide zijn cocktail achterover en opende het karaoke festival. De toon was gezet en niemand durfde de professor meer aan te kijken. Het drinktempo werd opgevoerd uit angst nuchter achter de microfoon te moeten verschijnen. Na Alexander bleef de professor studenten oproepen. Zijn assistente moest er ook aan geloven maar was dit waarschijnlijk gewend en gaf een geweldige show weg.

Na twee uur hoorde ik; “Maarten you’re next!” Ietwat overmoedig dankzij de zoveelste cocktail besloot ik een eerbetoon aan Tom Jones te geven en het lied ‘Sex Bomb’ op te voeren. Hoewel ik niet kan zingen en een olifant galanter met zijn heupen beweegt dan ik, was het mijn show die iedereen de dansvloer op kreeg. Misschien was het de drank, of mijn spetterende optreden maar voordat ik het wist flapte ik het eruit; “Professor Gong! You’re next!” De professor keek net zo geschrokken als Alexander en antwoordde met een rood hoofd; “Sorry students, I have a cold”.  

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above:

weblogs

weblogs

 

Weblog Image

weblog

BloggerInfo

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens is 26 jaar en sinds augustus 2008 werkzaam voor de Universiteit Maastricht. Zij is junior onderzoeker, geeft onderwijs en werkt voor de Universitaire Beeldende Kunst- en Erfgoedcommissie. Naast medewerker is Pieternel ook alumna. Nadat zij haar bachelor Algemene cultuurwetenschappen behaalde aan de Radboud Universiteit Nijmegen verhuisde ze naar Maastricht om aan onze universiteit de master ‘Cultuurbeleid, behoud- en beheer’ te volgen.

Michelle Spaen

Michelle Spaen

Ik ben Michelle Spaen. Ik ben 21 jaar en begin technisch gezien aan mijn vierde studiejaar op de SBE (international business economics). Met een major in finance en het oog op banking mag ik redelijk ambitieus genoemd worden. Studeren is belangrijk, maar eerst … BARCELONA. Zes maanden in het zonnige zuiden gaan mij hopelijk geluk, vreugde en heel veel lol brengen. Mijn vriendinnen noemen me tuttig en ik zal dan ook hoog gehakt Catalonië bewandelen. In plaats van de slopende weg naar de nodige 26 studiepunten, zal ik jullie vermaken met de zijstraatjes van mijn reis; het gemis van mijn (thuis blijvende) vriendje, mijn gigantische shopverslaving en mijn zwak voor hip ogende nachtclubs. Welkom in Spanje. Mi vida es fiesta!

maarten tilburgs

maarten tilburgs

Maarten Tilburgs is 23 jaar en studeert cultuurwetenschappen in Maastricht. Tijdens zijn 5de semester volgt hij lessen aan de Ajou Universiteit in Suwon, een stad in Zuid-Korea met ruim 1 miljoen inwoners, 20 km ten zuiden van Seoul. Hij woont samen met Koreaanse studenten en andere uitwisselingsstudenten op de campus van de Ajou Universiteit. Hoewel hij zijn vakken moet halen, kiest Maarten voor Zuid-Korea omdat hij graag andere culturen wil leren kennen en benieuwd is naar de raakvlakken met de Nederlandse cultuur.