Een uitwisselingsstudent heeft hier qua wonen twee keuzes; Je deelt een kamer met één iemand of met drie mensen. Ik ging voor drie en momenteel leef ik in de grootste zwijnenstal van onze verdieping. Hoewel het al een bende was toen we aankwamen, heeft nooit iemand het initiatief genomen er iets aan te doen. Nu we ook last hebben van muggen lopen de spanningen soms hoog op.

Kamergenoot 1 is een gezellige, gezette Duitser met een typisch Wilders kapsel. Hij is charismatisch en ik mag hem graag. We maken ons niet druk om onze vakken en we zien onze tijd hier als een extra vakantie. Om andere dingen kan hij zich wel druk maken. Zo heeft hij de pech dat alle muggen op hem af komen. Elke ochtend klinkt ‘verdammte Mücken’ waarna hij chagrijnig zijn nieuwverworven muggenbulten categoriseert van groot, tot dit-zou-een-muggenbult-kunnen-zijn-maar-het-lijkt-eerder-alsof-ik-headfirst-uit-mijn-hoogslaper-ben-gevallen. Het is balen, maar sommige mensen zijn nu eenmaal meer in trek dan andere. Na de zoveelste klaagzang over zijn collectie maakte mijn andere kamergenoot gekscherend de opmerking: “maybe you get Japanese encephalitis!” Sinds deze opmerking is mijn Duitse compagnon een geradicaliseerd mens. Hoewel het hier nog bijna 20 graden is, slaapt hij met kleren aan en verstopt hij zich diep onder zijn dekens. Hij heeft altijd een flesje handsanitiser bij zich en schoolt ons regelmatig over het gevaar van onze illegale kamergenoten. Laatst wilde hij niet mee naar Jeju island want ja; ‘eiland’ impliceert ‘water’, en ‘water’ = 'muggen'. Zelf zou ik mijn tijd hier nooit door zoiets onbenulligs laten beïnvloeden.

Gisteren begon hij weer met zijn angstcampagne. Ik had er geen zin in en riep dat de muggen die Japanese encephalitis bij zich dragen een uitzondering op de regel zijn. Volgens hem kan echter elke mug Japanese encephalitis hebben. Een paar uur later zat ik achter mijn bureau. Er zat een mug op de kast. Gewoon een mug maar dat maakte hem al verdacht. Geïndoctrineerd door de woorden van mijn huisgenoot, sloeg ik hem dood.

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above:

weblogs

weblogs

 

Weblog Image

weblog

BloggerInfo

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens is 26 jaar en sinds augustus 2008 werkzaam voor de Universiteit Maastricht. Zij is junior onderzoeker, geeft onderwijs en werkt voor de Universitaire Beeldende Kunst- en Erfgoedcommissie. Naast medewerker is Pieternel ook alumna. Nadat zij haar bachelor Algemene cultuurwetenschappen behaalde aan de Radboud Universiteit Nijmegen verhuisde ze naar Maastricht om aan onze universiteit de master ‘Cultuurbeleid, behoud- en beheer’ te volgen.

Michelle Spaen

Michelle Spaen

Ik ben Michelle Spaen. Ik ben 21 jaar en begin technisch gezien aan mijn vierde studiejaar op de SBE (international business economics). Met een major in finance en het oog op banking mag ik redelijk ambitieus genoemd worden. Studeren is belangrijk, maar eerst … BARCELONA. Zes maanden in het zonnige zuiden gaan mij hopelijk geluk, vreugde en heel veel lol brengen. Mijn vriendinnen noemen me tuttig en ik zal dan ook hoog gehakt Catalonië bewandelen. In plaats van de slopende weg naar de nodige 26 studiepunten, zal ik jullie vermaken met de zijstraatjes van mijn reis; het gemis van mijn (thuis blijvende) vriendje, mijn gigantische shopverslaving en mijn zwak voor hip ogende nachtclubs. Welkom in Spanje. Mi vida es fiesta!

maarten tilburgs

maarten tilburgs

Maarten Tilburgs is 23 jaar en studeert cultuurwetenschappen in Maastricht. Tijdens zijn 5de semester volgt hij lessen aan de Ajou Universiteit in Suwon, een stad in Zuid-Korea met ruim 1 miljoen inwoners, 20 km ten zuiden van Seoul. Hij woont samen met Koreaanse studenten en andere uitwisselingsstudenten op de campus van de Ajou Universiteit. Hoewel hij zijn vakken moet halen, kiest Maarten voor Zuid-Korea omdat hij graag andere culturen wil leren kennen en benieuwd is naar de raakvlakken met de Nederlandse cultuur.