En dan nu voetbal! Na tweeënhalve maand moet ik eraan geloven; een wedstrijd van FC Barcelona bijwonen. Een kleine toelichting is hier wellicht op zijn plaats. Ik geef niets om voetbal, maar dat ook helemaal niks. Tijdens het WK ben ik één keer in de stad geweest, ik weet (nog steeds) niet wat buitenspel is en ik bezat geen Dutchy-dress. Vorige week liet ik me meeslepen naar een wedstrijd van Ajax in bar Amsterdam en ik vind het vreselijk om te zeggen, maar de kroketten – die nergens anders in Barcelona te krijgen zijn – kregen meer mijn aandacht dan de zwetende mannen op het scherm. Ik hield mijn hart dus vast toen ik het stadion binnenliep op zoek naar mijn stoeltje. Bij de ingang kocht ik snel een rood-blauwe sjaal – met het oog op integreren – en nam ik plaats op de tribune. Ik was omringd door fanatiekelingen, zo bleek, want het eerste doelpunt was nog niet gemaakt of het volledige vak was al opgesprongen om te juichen. Ik weet niet wat het is met juichen, maar ook dat blijkt niet mijn ding. Ik voel me te opgelaten en gênant om in het openbaar op te springen en de longen uit mijn lijf te schreeuwen (met de paar aangeschoten-laten-we-op-de-bar-dansen-momenten van mijn leven daar gelaten). De wave kon ik me enigszins in vinden, maar dat kan ook gelegen hebben aan het tot mij nemen van het duurste bier ooit. De kou, waar iedereen me voor gewaarschuwd had en ik me middels een dikke jas, sjaal en handschoenen op had voorbereid, was daarentegen ondragelijk en ik heb diep respect voor de vaste supporters die door weer en wind trouw komen aanmoedigen. Naast negentig minuten stilzitten, heb ik daarentegen weer geen moeite met uren door de sneeuw in de binnenstad ploeteren om het perfecte paar pumps te vinden. Vandaar dat ik me dus een beetje schaam voor mijn volgende bekentenis. Ik heb het stadion vroegtijdig verlaten. Alle mannen van de wereld zullen mij voor gek verklaren en ik ben er ook zeker niet trots op, maar tenzij voetbal vrouw-vriendelijker gemaakt wordt, zal het voor mij bij deze ene keer blijven. Mijn excuses aan alle heren die zich persoonlijk aangesproken voelen (en hulde aan degenen die mijn mening delen). Ik ben en blijf een meisje!

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above:

weblogs

weblogs

 

Weblog Image

weblog

BloggerInfo

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens is 26 jaar en sinds augustus 2008 werkzaam voor de Universiteit Maastricht. Zij is junior onderzoeker, geeft onderwijs en werkt voor de Universitaire Beeldende Kunst- en Erfgoedcommissie. Naast medewerker is Pieternel ook alumna. Nadat zij haar bachelor Algemene cultuurwetenschappen behaalde aan de Radboud Universiteit Nijmegen verhuisde ze naar Maastricht om aan onze universiteit de master ‘Cultuurbeleid, behoud- en beheer’ te volgen.

Michelle Spaen

Michelle Spaen

Ik ben Michelle Spaen. Ik ben 21 jaar en begin technisch gezien aan mijn vierde studiejaar op de SBE (international business economics). Met een major in finance en het oog op banking mag ik redelijk ambitieus genoemd worden. Studeren is belangrijk, maar eerst … BARCELONA. Zes maanden in het zonnige zuiden gaan mij hopelijk geluk, vreugde en heel veel lol brengen. Mijn vriendinnen noemen me tuttig en ik zal dan ook hoog gehakt Catalonië bewandelen. In plaats van de slopende weg naar de nodige 26 studiepunten, zal ik jullie vermaken met de zijstraatjes van mijn reis; het gemis van mijn (thuis blijvende) vriendje, mijn gigantische shopverslaving en mijn zwak voor hip ogende nachtclubs. Welkom in Spanje. Mi vida es fiesta!

maarten tilburgs

maarten tilburgs

Maarten Tilburgs is 23 jaar en studeert cultuurwetenschappen in Maastricht. Tijdens zijn 5de semester volgt hij lessen aan de Ajou Universiteit in Suwon, een stad in Zuid-Korea met ruim 1 miljoen inwoners, 20 km ten zuiden van Seoul. Hij woont samen met Koreaanse studenten en andere uitwisselingsstudenten op de campus van de Ajou Universiteit. Hoewel hij zijn vakken moet halen, kiest Maarten voor Zuid-Korea omdat hij graag andere culturen wil leren kennen en benieuwd is naar de raakvlakken met de Nederlandse cultuur.