“You don’t know what you have until its gone”. Dat zijn een paar hele wijze en ware woorden. Hallo Nederland, hallo Calvé pindakaas, hallo pepernoten! Wat heb ik jullie gemist! Naast de smaak van deze delicatessen was ik even vergeten hoe de gure wind door Maastricht raast en mijn adem een klein wolkje maakt als ik in de buitenlucht uitblaas. Terwijl ik in Spanje nog zonder handschoenen de deur uit kan, is dat in Nederland haast onmogelijk. Maar het heeft ook wel wat. Sinterklaas, chocomelk en oorwarmers. Hoewel de goedheiligman bij mij in de buurt schijnt te verblijven, hebben de Spanjaarden nog nooit van hem gehoord en moet ik eerlijk bekennen dat ik 5 december een dipje zou hebben wanneer ik het niet alsnog zou vieren. Met zoveel landgenootjes om me heen zou het namelijk een schande zijn het tegenovergestelde te doen. Voorbereidingen zijn dan ook in volle gang en meerderen van ons hebben al pepernoten het land in gesmokkeld. Wanneer mijn Zweedse en Amerikaanse huisgenootje de chocoladevariant van het snoepgoed ook geweldig vinden, realiseer ik me dat ik thuis mis. Tapas, strand en warme winters zijn leuk, maar zo heel af en toe blijk ik toch gehecht aan ons kleine kikkerlandje. Na een bepaald aantal weken is een stad gewoon een stad en nu de nieuwheid er vanaf is en het gewone leven zijn intreden heeft gedaan, mis ik mijn vriendinnetjes, mijn vriendje en Maastricht. Zo blijken de English proverbs het nogmaals bij het juiste eind te hebben, want aan het eind van de dag is er “No place like home”!

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reageer

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above:

weblogs

weblogs

 

Weblog Image

weblog

BloggerInfo

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens is 26 jaar en sinds augustus 2008 werkzaam voor de Universiteit Maastricht. Zij is junior onderzoeker, geeft onderwijs en werkt voor de Universitaire Beeldende Kunst- en Erfgoedcommissie. Naast medewerker is Pieternel ook alumna. Nadat zij haar bachelor Algemene cultuurwetenschappen behaalde aan de Radboud Universiteit Nijmegen verhuisde ze naar Maastricht om aan onze universiteit de master ‘Cultuurbeleid, behoud- en beheer’ te volgen.

Michelle Spaen

Michelle Spaen

Ik ben Michelle Spaen. Ik ben 21 jaar en begin technisch gezien aan mijn vierde studiejaar op de SBE (international business economics). Met een major in finance en het oog op banking mag ik redelijk ambitieus genoemd worden. Studeren is belangrijk, maar eerst … BARCELONA. Zes maanden in het zonnige zuiden gaan mij hopelijk geluk, vreugde en heel veel lol brengen. Mijn vriendinnen noemen me tuttig en ik zal dan ook hoog gehakt Catalonië bewandelen. In plaats van de slopende weg naar de nodige 26 studiepunten, zal ik jullie vermaken met de zijstraatjes van mijn reis; het gemis van mijn (thuis blijvende) vriendje, mijn gigantische shopverslaving en mijn zwak voor hip ogende nachtclubs. Welkom in Spanje. Mi vida es fiesta!

maarten tilburgs

maarten tilburgs

Maarten Tilburgs is 23 jaar en studeert cultuurwetenschappen in Maastricht. Tijdens zijn 5de semester volgt hij lessen aan de Ajou Universiteit in Suwon, een stad in Zuid-Korea met ruim 1 miljoen inwoners, 20 km ten zuiden van Seoul. Hij woont samen met Koreaanse studenten en andere uitwisselingsstudenten op de campus van de Ajou Universiteit. Hoewel hij zijn vakken moet halen, kiest Maarten voor Zuid-Korea omdat hij graag andere culturen wil leren kennen en benieuwd is naar de raakvlakken met de Nederlandse cultuur.