Op de eerste dag van mijn stage was ik al meteen het verkeerde straatje ingelopen. Ik zag namelijk opeens dat ik op het Onze Lieve Vrouweplein stond. Ik keek op mijn mobieltje en dacht … shit het is al 9 uur. In al mijn haast vroeg ik de eerste persoon die ik zag om de weg, dit was tot mijn verrassing een dronken Rus die mij antwoordde met: “I don’t speak Dutch.”  Dat had dus weinig nut.  Ik liep naar een vrouw toe en stelde dezelfde vraag waarop ik met een Belgisch accent antwoord kreeg. Ik heb de richting gevolgd die zij aangaf en kwam gelukkig nog op een redelijk tijdstip aan bij Observant. 

Eerst was er koffie en vertelde Mo over zijn tangoworkshop. Rond half tien begon de vergadering met een evaluatie van de vorige Observant: ieder individueel artikel en iedere foto werd besproken. Toen kwam de taakverdeling voor deze week. Na de vergadering kreeg ik de opdracht vragen te maken voor een interview met de redactieleden. Ik heb al het eerste interview gedaan met Cleo (redactielid). Dat ging heel goed omdat ze duidelijke antwoorden gaf. Dus het eerste interview is al geslaagd. Om vijf uur liep ik richting de bus naar Margraten. Onderweg zag ik opeens een dronken man die tegen een bouwvakker zat te praten: “Ik zou ook wel een baan willen,*hik*.” Ik bleef even kijken en liep vervolgens de Servaasbrug over waar ik een (volgens mij) junk zag die extreem paranoïde rond aan het kijken was. Daar ben ik maar even omheen gelopen. Het begon hard te regenen, ik zette stevig de pas erin.

Reacties

Hellmuth Van Berlo
woensdag 16 februari 2011 17:10
Leuke blog, Max. Wat voor vreemde mensen kom jij tegen in Maastricht?
Peter Schoenaerts
woensdag 16 februari 2011 17:32
Leuk geschreven!
Ik dacht wel dat de naam Van Berlo met hoofdletter was?
Hellmuth Van Berlo
woensdag 16 februari 2011 17:43
Waarom staat gitaarspelen als hobby er niet bij?
Hellmuth Van Berlo
donderdag 17 februari 2011 11:17
Ha Max, kijk eens op bijgaande link
http://www.villamedia.nl/journalist/n/kwaliteit/inleiding.shtm
Hellmuth Van Berlo
donderdag 17 februari 2011 13:10
Hoe zit dat met het dagelijks bijhouden?
Liesbet
donderdag 17 februari 2011 13:26
Je vroeg de weg aan een Belgische vrouw en je kwam toch aan op de juiste plek? Wow. Wat een mirakel..
Liesbet
donderdag 17 februari 2011 13:29
Je vroeg de weg aan een Belgische vrouw en je kwam toch op de juiste plek aan? Wow, een mirakel.. :-)
Linde van den Bosch
donderdag 17 februari 2011 13:31
Dag Max,
Voor jou je eerste blog, voor mij mijn eerste reactie op een blog. Ik zal je belevenissen tijdens je stage eens gaan volgen. Jij maakt nog eens wat mee en weet dat leuk op te schrijven. Een echte journalist in spe. Na een week hard werken, luier ik op vrijdagavond ook graag op de bank. Bij voorkeur met friet met veel zout en mayonaise en een DVD. En...morgen is het vrijdag!Tot binnenkort.
Maya Rispens
donderdag 17 februari 2011 14:19
Max, ben je wel zeker dat het helemaal veilig is in Maastricht? Het lijkt Den Haag wel, en ik dacht dat -hoe dichter bij de Belgische grens- hoe gezapiger en rustiger. Hm, ik moet blijkbaar mijn ideeën herzien. Geen slecht resultaat voor een journalist-stagiair met zijn eerste blog!
Succes met de rest van de stage ...
Ruud Halink
donderdag 17 februari 2011 17:27
Dag Max,
Dat geeft zin om meer van je te lezen. Journalist lijkt me een prima keuze voor jou. Heb je ook nog zo'n verslagje van de keer dat je met je vader een dag "meeliep'?
Joke Theunissen
vrijdag 18 februari 2011 01:25
Wat is er mis met een Belgische vrouw? Belgische vrouwen hebben best een goed gevoel voor richting. Al zegt mijn Belgische helft het zelf. Max, zeg er wat van! En inderdaad, ik mis je gitaar. Je zou vrijwilligers aan moeten wijzen om als proefkonijnpubliek te dienen.

Reageer

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above:

weblogs

weblogs

 

Weblog Image

weblog

BloggerInfo

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens is 26 jaar en sinds augustus 2008 werkzaam voor de Universiteit Maastricht. Zij is junior onderzoeker, geeft onderwijs en werkt voor de Universitaire Beeldende Kunst- en Erfgoedcommissie. Naast medewerker is Pieternel ook alumna. Nadat zij haar bachelor Algemene cultuurwetenschappen behaalde aan de Radboud Universiteit Nijmegen verhuisde ze naar Maastricht om aan onze universiteit de master ‘Cultuurbeleid, behoud- en beheer’ te volgen.

Michelle Spaen

Michelle Spaen

Ik ben Michelle Spaen. Ik ben 21 jaar en begin technisch gezien aan mijn vierde studiejaar op de SBE (international business economics). Met een major in finance en het oog op banking mag ik redelijk ambitieus genoemd worden. Studeren is belangrijk, maar eerst … BARCELONA. Zes maanden in het zonnige zuiden gaan mij hopelijk geluk, vreugde en heel veel lol brengen. Mijn vriendinnen noemen me tuttig en ik zal dan ook hoog gehakt Catalonië bewandelen. In plaats van de slopende weg naar de nodige 26 studiepunten, zal ik jullie vermaken met de zijstraatjes van mijn reis; het gemis van mijn (thuis blijvende) vriendje, mijn gigantische shopverslaving en mijn zwak voor hip ogende nachtclubs. Welkom in Spanje. Mi vida es fiesta!

maarten tilburgs

maarten tilburgs

Maarten Tilburgs is 23 jaar en studeert cultuurwetenschappen in Maastricht. Tijdens zijn 5de semester volgt hij lessen aan de Ajou Universiteit in Suwon, een stad in Zuid-Korea met ruim 1 miljoen inwoners, 20 km ten zuiden van Seoul. Hij woont samen met Koreaanse studenten en andere uitwisselingsstudenten op de campus van de Ajou Universiteit. Hoewel hij zijn vakken moet halen, kiest Maarten voor Zuid-Korea omdat hij graag andere culturen wil leren kennen en benieuwd is naar de raakvlakken met de Nederlandse cultuur.