Over het eerste deel van mijn dag is eigenlijk weinig te vertellen ik heb nog wat gewerkt aan mijn blog en interview. Maar rond één uur vertrokken Wendy, Cleo, Mo en ik naar Sittard om een social media congres bij te wonen. Na een stukje vlaai (of twee) en een glaasje cola geconsumeerd te hebben, begon de eerste spreker. Hij vertelde eerst waar over er gesproken ging worden. Dingen als: Facebook, Twitter en Hyves. Hij maakte een paar grapjes die het publiek – druk aan het twitteren - ontging.

De eerste spreker werd aangekondigd: hij (sorry, ben de namen vergeten) praatte over social media en hoe het allemaal begonnen is. Hij legde zelfs een verband met knikkeren. Nou, dit was nog wel een interessant onderwerp. Maar toen begon de tweede spreker. Deze praatte eigenlijk alleen over de dingen die ik al jaren weet. En ook over de volgens hem “nieuwe” site Quora waar je vragen op kunt zetten die vervolgens beantwoord worden door andere gebruikers. Een idee dat mij toch een beetje te veel op Yahoo lijkt…  Verder was er ook nog workshop waar Cleo en Wendy naartoe gingen. Die later niet erg relevant bleek.

Na het congres ben ik afgezet bij het Vrijthof. En ben toen nog even naar de Jamin gelopen om wat snoep te halen. Daarna ben ik met de bus naar huis gegaan.

Reacties

Hellmuth
maandag 21 februari 2011 16:07
Dus toch gewerkt vorige week donderdag. Jamin......mmmmmhh? Daarom had je 's avonds geen honger!
peter schoenaerts
maandag 21 februari 2011 20:36
Max, je hebt humor!
"Hij maakte een paar grapjes die het publiek – druk aan het twitteren - ontging." HAHAHAHAHA, en dat ALDI-broodje vond ik ook grappig.
Vraag me af van wie je die humor hebt ;-)

Femke
dinsdag 22 februari 2011 13:53
Hee Max, je hebt een leuke schrijfstijl en een goeie blik. Ben wel benieuwd naar je bevindingen over 'de journalistiek'. Is het wat je ervan verwachtte?

Reageer

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above:

weblogs

weblogs

 

Weblog Image

weblog

BloggerInfo

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens is 26 jaar en sinds augustus 2008 werkzaam voor de Universiteit Maastricht. Zij is junior onderzoeker, geeft onderwijs en werkt voor de Universitaire Beeldende Kunst- en Erfgoedcommissie. Naast medewerker is Pieternel ook alumna. Nadat zij haar bachelor Algemene cultuurwetenschappen behaalde aan de Radboud Universiteit Nijmegen verhuisde ze naar Maastricht om aan onze universiteit de master ‘Cultuurbeleid, behoud- en beheer’ te volgen.

Michelle Spaen

Michelle Spaen

Ik ben Michelle Spaen. Ik ben 21 jaar en begin technisch gezien aan mijn vierde studiejaar op de SBE (international business economics). Met een major in finance en het oog op banking mag ik redelijk ambitieus genoemd worden. Studeren is belangrijk, maar eerst … BARCELONA. Zes maanden in het zonnige zuiden gaan mij hopelijk geluk, vreugde en heel veel lol brengen. Mijn vriendinnen noemen me tuttig en ik zal dan ook hoog gehakt Catalonië bewandelen. In plaats van de slopende weg naar de nodige 26 studiepunten, zal ik jullie vermaken met de zijstraatjes van mijn reis; het gemis van mijn (thuis blijvende) vriendje, mijn gigantische shopverslaving en mijn zwak voor hip ogende nachtclubs. Welkom in Spanje. Mi vida es fiesta!

maarten tilburgs

maarten tilburgs

Maarten Tilburgs is 23 jaar en studeert cultuurwetenschappen in Maastricht. Tijdens zijn 5de semester volgt hij lessen aan de Ajou Universiteit in Suwon, een stad in Zuid-Korea met ruim 1 miljoen inwoners, 20 km ten zuiden van Seoul. Hij woont samen met Koreaanse studenten en andere uitwisselingsstudenten op de campus van de Ajou Universiteit. Hoewel hij zijn vakken moet halen, kiest Maarten voor Zuid-Korea omdat hij graag andere culturen wil leren kennen en benieuwd is naar de raakvlakken met de Nederlandse cultuur.