Ik kreeg de opdracht om de cultural tip voor de nieuwe uitgave van Observant te doen. Daarvoor kreeg ik 3 dingen doorgestuurd die leuk zouden zijn voor studenten. Ik moest deze vervolgens in het Engels presenteren. Dat ging op zich wel makkelijk want het waren leuke dingen. Daar was ik dus snel klaar mee. Met mijn blog daarentegen had ik wel moeite. Ik had nu eenmaal weinig om over te schrijven. Iets waar ik deze keer eigenlijk weer mee zit. Alhoewel, het viel me op dat er meer straatmuzikanten in Maastricht waren dan normaal. En dan voel je je wel een beetje lullig als zij daar in de kou zitten terwijl jij aan het genieten bent van je snoepkettingen (die ik gekocht had tijdens mijn dagelijkse tripje naar de Jamin). Vroeger zou ik daarvoor naar de Pinky zijn gegaan, maar die hebben hun prijzen zo extreem verhoogd dat het tegen mijn principes in zou gaan om daar nog iets te kopen. En wat ook nog erg was, is dat ik niemand meer geld kon geven omdat ik dat al op gemaakt had bij de Jamin. Ach ja, je kunt niet altijd de toffe peer zijn… Na deze beschamende ervaring ben ik weer naar de bus gelopen, en heb me naar huis laten rijden.

Reacties

Hellmuth
donderdag 24 februari 2011 09:39
Man, man, man...... Max. Had ze dan een deel van jouw snoepgoed gegeven. Voor welke culturele tip heb jij uiteindelijk gekozen?

Reageer

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above:

weblogs

weblogs

 

Weblog Image

weblog

BloggerInfo

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens is 26 jaar en sinds augustus 2008 werkzaam voor de Universiteit Maastricht. Zij is junior onderzoeker, geeft onderwijs en werkt voor de Universitaire Beeldende Kunst- en Erfgoedcommissie. Naast medewerker is Pieternel ook alumna. Nadat zij haar bachelor Algemene cultuurwetenschappen behaalde aan de Radboud Universiteit Nijmegen verhuisde ze naar Maastricht om aan onze universiteit de master ‘Cultuurbeleid, behoud- en beheer’ te volgen.

Michelle Spaen

Michelle Spaen

Ik ben Michelle Spaen. Ik ben 21 jaar en begin technisch gezien aan mijn vierde studiejaar op de SBE (international business economics). Met een major in finance en het oog op banking mag ik redelijk ambitieus genoemd worden. Studeren is belangrijk, maar eerst … BARCELONA. Zes maanden in het zonnige zuiden gaan mij hopelijk geluk, vreugde en heel veel lol brengen. Mijn vriendinnen noemen me tuttig en ik zal dan ook hoog gehakt Catalonië bewandelen. In plaats van de slopende weg naar de nodige 26 studiepunten, zal ik jullie vermaken met de zijstraatjes van mijn reis; het gemis van mijn (thuis blijvende) vriendje, mijn gigantische shopverslaving en mijn zwak voor hip ogende nachtclubs. Welkom in Spanje. Mi vida es fiesta!

maarten tilburgs

maarten tilburgs

Maarten Tilburgs is 23 jaar en studeert cultuurwetenschappen in Maastricht. Tijdens zijn 5de semester volgt hij lessen aan de Ajou Universiteit in Suwon, een stad in Zuid-Korea met ruim 1 miljoen inwoners, 20 km ten zuiden van Seoul. Hij woont samen met Koreaanse studenten en andere uitwisselingsstudenten op de campus van de Ajou Universiteit. Hoewel hij zijn vakken moet halen, kiest Maarten voor Zuid-Korea omdat hij graag andere culturen wil leren kennen en benieuwd is naar de raakvlakken met de Nederlandse cultuur.