“Tjonge”, zei Wammes toen hij mijn laatste blog las, “dagelijks tripje naar de Jamin!?!” Waarna ik even op de feiten van obesitas en suikerziekte gewezen werd. En het bleef niet alleen bij een gesprek over snoep. Kip kwam ook nog aan bod. Wammes vindt namelijk dat je minder kip moet gaan eten nu dat wetenschappers ontdekt hebben dat je door bijvoorbeeld kipfilet besmet kunt raken met ESBL. Maar die bacterie – die je resistent maakt voor antibiotica - is net zo vaak voorkomend als e.coli, dus waarom NU beginnen te minderen?

Toen dit mateloos interessante gesprek voorbij was kwam Cleo binnen. Zij kwam klagen over het feit dat niemand van ons (Wammes, Mo en ik) alle delen van Harry Potter had gelezen. Te veel werk, zei ik. En Mo beaamde dat.

Uiteindelijk kwamen de vragen voor mijn interview met Wendy aan bod. Dit interview moest een aantal persoonlijke vragen bevatten. Ik had wel een idee wat ik moest doen, maar de goede vragen kwamen maar niet. Dus ben ik met mijn 15 simpele vragen (zoals: wat is je lievelingsboek?) naar Cleo gegaan voor advies. Waar ik mijn vragen wat serieuzer maakte (wie is je lievelingsauteur?). Daarna ben ik naar Wendy gegaan om haar te interviewen, en dat viel niet mee aangezien ik mijn kleine schrijfblok in plaats van het grote mee had genomen. Met het interview op mijn schrijfblokje en een heerlijk broodje van Deli Belge in mijn maag ben ik toen weer naar de bus gelopen en heb me weer naar huis laten rijden…

 

Ps: ik heb mijn verwaarlozing van de straatmuzikanten goedgemaakt met twee vijftig centjes.

Reacties

Margot
donderdag 24 februari 2011 20:08
Valt me op een dat een groot deel van je teksten op een of andere manier met eten/snoepen te maken heeft. Familietrekje?
Hellmuth
vrijdag 25 februari 2011 09:23
Dat van die ESBL? Geldt dat ook voor de kip van"Kentucky Fried Chicken"? Die is toch klinisch schoon gefrituurd?

Reageer

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above:

weblogs

weblogs

 

Weblog Image

weblog

BloggerInfo

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens

Pieternel Fleskens is 26 jaar en sinds augustus 2008 werkzaam voor de Universiteit Maastricht. Zij is junior onderzoeker, geeft onderwijs en werkt voor de Universitaire Beeldende Kunst- en Erfgoedcommissie. Naast medewerker is Pieternel ook alumna. Nadat zij haar bachelor Algemene cultuurwetenschappen behaalde aan de Radboud Universiteit Nijmegen verhuisde ze naar Maastricht om aan onze universiteit de master ‘Cultuurbeleid, behoud- en beheer’ te volgen.

Michelle Spaen

Michelle Spaen

Ik ben Michelle Spaen. Ik ben 21 jaar en begin technisch gezien aan mijn vierde studiejaar op de SBE (international business economics). Met een major in finance en het oog op banking mag ik redelijk ambitieus genoemd worden. Studeren is belangrijk, maar eerst … BARCELONA. Zes maanden in het zonnige zuiden gaan mij hopelijk geluk, vreugde en heel veel lol brengen. Mijn vriendinnen noemen me tuttig en ik zal dan ook hoog gehakt Catalonië bewandelen. In plaats van de slopende weg naar de nodige 26 studiepunten, zal ik jullie vermaken met de zijstraatjes van mijn reis; het gemis van mijn (thuis blijvende) vriendje, mijn gigantische shopverslaving en mijn zwak voor hip ogende nachtclubs. Welkom in Spanje. Mi vida es fiesta!

maarten tilburgs

maarten tilburgs

Maarten Tilburgs is 23 jaar en studeert cultuurwetenschappen in Maastricht. Tijdens zijn 5de semester volgt hij lessen aan de Ajou Universiteit in Suwon, een stad in Zuid-Korea met ruim 1 miljoen inwoners, 20 km ten zuiden van Seoul. Hij woont samen met Koreaanse studenten en andere uitwisselingsstudenten op de campus van de Ajou Universiteit. Hoewel hij zijn vakken moet halen, kiest Maarten voor Zuid-Korea omdat hij graag andere culturen wil leren kennen en benieuwd is naar de raakvlakken met de Nederlandse cultuur.