Eichholtz gaat eten

In deze serie struint prof. Piet Eichholtz (hoogleraar Finance aan de School of Business and Economics) de stad rond met een student of collega op zoek naar lekker eten.

Click here to read this series in English: https://www.observantonline.nl/English/EatingwithEichholtz 

Minimaliseren
Viva Espagna

Viva Espagna

Mijn collega Juan Francisco Palacios Temprano heeft een grote familie in Asturië, in Noord-Spanje. In die streek bestaat een rijke traditie in het zelf maken van vleeswaren op basis van het beroemde Spaanse varken. Iedere winter, als de weersverwacht...

Ons dagelijks brood

Ons dagelijks brood

Het heimwee van de Duitse student bestaat uit Mutti und Brot. Het Duitse brood waar ze sinds hun kindertijd aan gewend zijn, heeft structuur, korst, uitgesproken smaakverschillen. Wij in Nederland hebben ‘watten’ en alles smaakt ongeveer hetzelfde. Dat geldt vooral voor het brood uit de supermarkt, maar de meeste bakkers doen het niet veel beter.