Eichholtz gaat eten

In deze serie struint prof. Piet Eichholtz (hoogleraar Finance aan de School of Business and Economics) de stad rond met een student of collega op zoek naar lekker eten.

Click here to read this series in English: https://www.observantonline.nl/English/EatingwithEichholtz 

Minimaliseren
Randwijckse broodjes

Randwijckse broodjes

Het lijkt evident dat een universiteit mensa’s nodig heeft, maar dat is het niet. Een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl is gedoseerde dagelijkse beweging, en een wandelingetje van het instituut naar een eetgelegenheid in de buurt...

Naar de Vietnamees

Naar de Vietnamees

Mijn allereerste Vietnamese maaltijd at ik lang geleden in Lomé, de hoofdstad van Togo. Mijn middelbare schoolvriend Gerard en ik zouden een maand gaan mountainbiken in West-Afrika. Na een lange vliegreis in een gammele Tupolev van Aeroflot zaten we ...

Viva Espagna

Viva Espagna

Mijn collega Juan Francisco Palacios Temprano heeft een grote familie in Asturië, in Noord-Spanje. In die streek bestaat een rijke traditie in het zelf maken van vleeswaren op basis van het beroemde Spaanse varken. Iedere winter, als de weersverwacht...

Ons dagelijks brood

Ons dagelijks brood

Het heimwee van de Duitse student bestaat uit Mutti und Brot. Het Duitse brood waar ze sinds hun kindertijd aan gewend zijn, heeft structuur, korst, uitgesproken smaakverschillen. Wij in Nederland hebben ‘watten’ en alles smaakt ongeveer hetzelfde. Dat geldt vooral voor het brood uit de supermarkt, maar de meeste bakkers doen het niet veel beter.