Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Sport aan de UM: voor iedereen een plekje

Sport aan de UM: voor iedereen een plekje Sport aan de UM: voor iedereen een plekje

Photographer:Fotograaf: Observant

Griend SportsEvent

Gezien de hitte is het donderdagmiddag opvallend druk bij de Griend tijdens het Sportsevent. De meeste bezoekers zijn zo slim geweest – zeker met de cantus op het avondprogramma – de biertjes en roseetjes te laten wachten tot een koeler tijdstip. Dat wordt bevestigd bij de Eerste Hulp: “Tot nu toe geen hitte- of drankgerelateerde gevallen”, vertelt een dienstdoende hulpverlener. Wel zitten er twee meisjes met een ijszak op de enkel. Op de brancard ligt een jongen die een gepijnigd gezicht trekt als er aan de grote teen van zijn rechtervoet wordt gewiebeld. “Met de sportblessures valt het ook reuze mee. Het zijn er tot nu toe rond de vijftien, en ze lopen allemaal weer weg.”

Behalve een enkele pechvogel, wordt er door bijna iedereen naar hartenlust gesport. Zowel voor de teamsporten als de meer individuele sporten is volop belangstelling. Ook de meer creatieve bewegingsvormen theater en dans zijn vertegenwoordigd. De zee van rood bij de kraam van Saurus springt nog wel het meest in het oog, mede dankzij de vierplusroeiboot met vier riemen (“palen”, corrigeert een oud-lid) die pontificaal tentoon wordt gesteld.

Wie denkt “nou, mijn niet zo bekende sport zit er waarschijnlijk niet tussen”, wordt aangenaam verrast. Zo is er de mogelijkheid een voorproefje te krijgen van het schermen, American football (jaja, inclusief chearleaderteam), of het rugby. Mariëtte Mensink van de Ma.R. Grieten, het damesrugbyteam, legt desgevraagd het verschil tussen rugby en American football uit: “Alles behalve de vorm van de bal.” En of je een brede gespierde bonk moet zijn om bij het rugbyteam te komen? “Nee hoor. Voor de positie van ‘renner’ komt een kleiner ranker postuur heel goed uit. Voor iedereen is er wel een plekje te vinden.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)