Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De zwarte trui van Nick Bos

De zwarte trui van Nick Bos

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

Warme Truiendag

“Ik wandel drie ochtenden in de week (ik start om 6.00 uur, loop een dik uur) en nog een keer in het weekend.” Aan het woord is Nick Bos, vicevoorzitter van het college van bestuur. Hij draagt dan zijn lievelingstrui: een zwart exemplaar met een kleine V-hals en extra ventilatiegaten.

Een app op zijn telefoon toont de afgelegde route en het tempo. Dat ligt hoog. Afgelopen zaterdag liep hij harder dan ooit: 7 minuut 51 per kilometer tijdens een tocht van tien km. Hij is geen snelwandelaar: “Ik maak grote passen in een hoog tempo.”

Truien behoren niet tot zijn werk-outfit. Dat is een pak, “daar voel ik me gemakkelijker in. Veel van mijn gasten komen ook in pak”. Maar zodra hij thuis komt, gaat het pak uit en de spijkerbroek met overhemd en trui aan. Hij heeft een stuk of tien truien, schat hij. “Ik houd van mooie kleren, vooral van schoenen. Ik doe er lang mee, maar heb niet zoveel in de kast hangen als mijn vrouw of dochter. Ik ga ook nooit shoppen om het shoppen.”

Zou de thermostaat aan de UM niet standaard - en niet alleen op warmetruiendag - een graad omlaag kunnen? “Je wilt een klimaat creëren waarin medewerkers zich plezierig voelen. Als het welbevinden bij 19 graden beter is dan bij 20, dan kun je dat aanpassen. Maar ik wil zo’n besluit nemen op basis van onderzoek. Wij hebben wetenschappers in huis die onderzoek doen naar de invloed van temperatuur, luchtkwaliteit en licht op het werkklimaat. Hun expertise willen we inzetten op de Tapijn die gaat fungeren als een soort laboratorium. We willen daar voldoen aan de zogenoemde ‘WELL Building Standard’. Het welzijn en de gezondheid van de ‘bewoners’ zijn bij de opzet, het ontwerp en het gebruik van de gebouwen leidend.” 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)