Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De warme trui van Rob Bauer

De warme trui van Rob Bauer

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

Warme Truiendag

De blauwe trui die finance professor Rob Bauer tijdens het interview draagt is gloedjenieuw, maar doet hem denken aan de jaren zeventig en tachtig. De trui is gemaakt van velours. “Mijn moeder noemde dat altijd nicky-stof. Hij is lekker warm en geeft me een nostalgisch gevoel. Wat wil je nog meer?” Bauer draagt vaak truien naar het werk. Een van zijn promovendi noemde zijn ‘favoriete Converse Chucks en zijn casual hoodies’ in haar dankwoord. “Thuis draag ik ook liever een trui dan dat ik de verwarming hoger zet.”

De finance professor heeft het “goed voor met deze aardkloot. Het thema duurzaamheid is een hot topic; we hebben niet voor niets een minister van economie en klimaat. Mijn interesse en overtuiging in duurzaamheid zijn zo’n twintig jaar geleden ontstaan toen ik onderzoek deed naar duurzame beleggingsfondsen. Ik was hier sceptisch over, maar mijn onderzoek wees uit dat deze fondsen het niet slechter doen dan gewone.” Tegenwoordig staan al zijn werkzaamheden in het teken van duurzaamheid. Hij is oprichter en directeur van ECCE - een onderzoeksinstituut op het gebied van duurzame financiën en maatschappelijk verantwoord beleggen -, richt zijn onderwijs in rond dit thema en ook voor zijn consultancy bedrijf overtuigt hij ondernemingen en instanties van het belang van duurzame beleggingen.

Daarnaast is Bauer teamcoördinator van een sustainable development onderzoeksteam dat probeert bij te dragen aan het realiseren van de SDG’s: de Sustainable Development Goals die zijn opgesteld door de Verenigde Naties. “Op dit moment bestaat dit team nog vooral uit SBE’ers, maar ik wil hier graag een groot thema van maken, universiteitsbreed. Ik nodig iedereen uit om mee te doen.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)