Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Martin Paul in bed met directeur The Student Hotel

Martin Paul in bed met directeur The Student Hotel

Photographer:Fotograaf: Archief Observant

“Het is een eer om ze te dragen”, zegt bestuursvoorzitter Martin Paul wijzend naar zijn nieuwe rode Bed Talk-sokken. Hij is fan van de Red Socks: het honkbalteam van Boston. Afgelopen vrijdag tijdens de opening van The Student Hotel Maastricht dook hij in bed met Frank Uffen, een van de directeuren van The Student Hotel.

“Maastricht is de oudste stad van Nederland, maar heeft de jongste universiteit”, begint Uffen op kamer 111. “Dat geeft een interessante spanning”, aldus Paul. Maastrichtenaren moeten nog erg wennen aan studenten en de universiteit. In Leiden bijvoorbeeld is dit veel minder een probleem, vertelt hij, dat is al eeuwen een universiteitsstad.

De Universiteit Maastricht is de grootste werkgever van Limburg en levert indirect ook elders in de stad veel banen op, maar veel Maastrichtenaren zien vooral studentenoverlast. Bovendien denken bewoners dat ze alleen maar komen feesten en drinken. Onjuist volgens Paul: “Er zijn veel studenten die zich inzetten voor de stad en dat proberen wij te stimuleren. Er zijn er die in bejaardenhuizen computerles geven, kinderoppas zijn, fietsen repareren of burgers helpen met hun belastingaangifte. Er is zelfs een speciaal project waarbij studenten goedkoop wonen in ruil voor gemeenschapsdiensten.”

Het thema van de reeks Open Dagen voor 4 vwo’ers is niet voor niets ‘Go the extra mile’. Dat betekent niet alleen dat studenten van ver naar Maastricht moeten komen, maar ook dat ze zichzelf ontwikkelen buiten hun studie. “We willen graag dat ze actief zijn in de samenleving, politiek of sport. Ik vind het bijvoorbeeld geweldig dat er studenten op de lijsten staan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen”, vertelt Paul.

“Maar het is heel moeilijk om contact te leggen met studenten”, klinkt het uit het publiek. “Klopt”, zegt Paul. “Daarom is het ook belangrijk dat er meer openbare ontmoetingsplaatsen en -gelegenheden komen. The Student Hotel is hier misschien een goede plek voor.” Aan de andere kant is het volgens de bestuursvoorzitter ook zo dat er maar weinig burgers ingaan op uitnodigingen van studenten. Aan beide kanten is er ruimte voor verbetering.

Het idee achter deze zogenoemde Bed Talks, in totaal 48, komt van het beroemde bedprotest van John Lennon en Yoko Ono, die in 1969 in het Amsterdamse Hiltonhotel protesteerden tegen de Vietnamoorlog.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)