Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Donorweek bij Tragos

MAASTRICHT. Studentenvereniging Tragos organiseert van 18 februari tot en met 22 februari voor het eerst een Donorweek. Tijdens deze week gaat de vereniging haar leden aanmoedigen om stamceldonor te worden. Ook halen ze geld op voor Stichting Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonoren.

Daarvoor staat onder andere op dinsdag tussen 12.00-18.00 uur een stand op de Markt. Hier kunnen mensen lege plastic flessen en kratjes afgeven, die Tragos vervolgens voor Matchis gaat inleveren. Tijdens de borrelavonden die week op de sociëteit gaat 10 cent van ieder verkocht biertje naar het goede doel.

De week wordt op maandagavond afgetrapt met een voorlichtingsavond voor de leden over stamceldonatie. Daar bestaan nog veel misverstanden over. Mensen denken dat stamcellen alleen uit beenmerg gehaald kunnen worden, maar in 85 procent van de gevallen worden ze uit het bloed gehaald. De donor krijgt dan vier dagen een groeifactor ingespoten om de groei van de cellen te stimuleren en voelt zich gedurende tijd enigszins grieperig.

Ook zal een van de leden, die zelf met dank aan stamceldonatie genezen is van leukemie, zijn verhaal doen. De rest van de week kunnen leden zich aanmelden als donor bij een stand in de sociëteit.

Tragos is niet de enige die zich inzet voor het goede doel. Studentenroeivereniging Saurus doet op 22-23 februari mee aan de Carnavals Elfstedentocht – een ‘roeitocht’ van 210 kilometer op de ergometer om geld op te halen voor Stichting KiKa.

Op 28 maart is in Duboisdomein 30 een spinning challenge om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Dit om universitair docent health policy and management Daan Westra te ondersteunen die in juni vijf keer de Alpe d’Huez op gaat fietsen voor het goede doel, een keer voor iedere week dat zijn vriendin chemo moest ondergaan.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)