Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Jubelmiddag voor jubilarissen UM

Jubelmiddag voor jubilarissen UM

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Afgelopen maandag vierde weer een flinke groep medewerkers hun 25-jarig of zelfs 40-jarig ambtsjubileum. Een gezellig middagje in de aula, met toespraken en cadeautjes en een handje van alle

drie de leden van het college van bestuur. We bellen achteraf met twee van de jubilarissen.

Annechien Deelman, senior projectmanager bij Mundo.

Gefeliciteerd Annechien, 25jaar in dienst!

-Ja! Halleluja!

Was het leuk gisteren?

-Nou, ik moet zeggen, ik ben altijd nogal geneigd mijn snor te drukken bij dit soort gelegenheden, maar ik merk dat ik, hoe ouder ik word, het steeds leuker vind om terug te kijken, om bij dingen stil te staan. Dus ja. Maar is het een achievement, 25 jaar hier? Het grappige is, ooit was ik bijna ontslagen vanwege iets wat nu zo’n beetje de core business hier is. Ik was net afgestudeerd, werkte als studentendecaan met de opdracht om de instroom van mensen met buitenlandse diploma’s te faciliteren. Toen werd Ben Niessen [voormalig cvb-secretaris; red.] interimhoofd bij Studentenzaken en die was geloof ik al niet zo gediend van Hollanders aan de UM, haha, laat staan van buitenlanders. Dus die wilde mijn tent sluiten en dat is toen ook gebeurd, dat was in ’94. Hij was van de selectie op de postzegel, zeg maar, hooguit alleen Belgen en Duitsers. Ik ben toen op andere plekken binnen de UM beland. Later is die faciliteit weer leven ingeblazen.

Mooie cadeautjes gehad?

-Een uil, van blauwige steen, een presse-papier met UM en RL erop, en een bos bloemen. Maar ja, cadeautjes krijg je als je iets gepresteerd hebt toch?

Ze zijn misschien blij dat je niet gillend bent weggelopen.

-Nee, dat hoefde niet, mijn werk is heel afwisselend. En ik heb maar een halve baan, dus ik heb tijd voor andere dingen.

 

Nummer twee: Jos Kleinjans, hoogleraar Environmental Health Sciences.

Gefeliciteerd Jos!

-Dankjewel. Waarmee?

40 jaar trouwe dienst. Maar je was niet op het feestje. Afgemeld.

-Ach, ik prefereer werken boven me laten fêteren.

Het duurde maar twee uurtjes.

-Ja nou? Ik doe liever inhoud. En is het een belangrijke prestatie, 40 jaar? Toen mijn vader 40 jaar bij de Staatsmijnen was waarschuwde hij me: maak nooit dezelfde fout, zo lang bij dezelfde baas. Dus ik heb niet goed geluisterd, haha. Ach, het is maar een getal. Al dat soort dingen, verjaardagen ook, laat ik het liefste anoniem passeren. Dat past ook bij mijn aangeboren chagrijnigheid.

En de cadeautjes?

-Ja, ik krijg iets hè, ik mag het ophalen. Vooralsnog ben ik dat niet van plan.

Je had gisteren ook een hand van het voltallige college gekregen.

-Kreeg ik een hand? Maar ik zie ze vaker, dan krijg ik ook een hand van ze. Weet je, er gaan toch andere mensen naar zo’n bijeenkomst? Dat is toch genoeg?

Dit was je laatste kans.

-Weet ik. Met het 25-jarig jubileum ben ik ook niet gegaan. Meedogenloos consequent dus, je bent autist of je bent het niet. Het zij zo. We zijn in de handen der goden. Dag!

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)