Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Studentpetitie tegen seksuele intimidatie zorgt voor veiligere straten

NEDERLAND. Een petitie van een studente van de Universiteit Twente tegen straatintimidatie werpt vruchten af. De gemeente Enschede heeft meer politie ingezet en al ruim duizend boetes uitgedeeld.

Nafluiten, intimiderende opmerkingen, betastingen: student Myrthe van der Houwen van de Universiteit Twente was het vorige zomer spuugzat om te worden lastiggevallen op straat. Ze startte een petitie om de gemeente Enschede aan te sporen seksuele intimidatie aan te pakken.  

En dat heeft geholpen, meldt universiteitsblad U-Today. De petitie van de student werd sinds juni vorig jaar meer dan 17 duizend keer ondertekend. Een motie van een lokaal VVD-raadslid die de burgemeester tot actie maande, werd unaniem aangenomen.

Aanhoudingen

Het leidde al tot meerdere aanhoudingen en gebiedsverboden en ruim duizend bekeuringen. Ook is het toezicht in de binnenstad aangescherpt, met meer politie-inzet en extra handhavers, beveiligers en camera’s.

Verder heeft Enschede zich aangesloten bij het door het ministerie van OCW gefinancierde project ‘Veilige Steden’. Dit programma zet zich in voor de veiligheid van vrouwen en meisjes in de openbare ruimte en tijdens het uitgaan.

De gemeente werkt aan een actieplan om seksuele (straat)intimidatie terug te dringen. Ook de lhbti+ community wordt hierbij betrokken.

HOP, Evelien Flink

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)