Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Brunch en informatie in de tuin van de rechtenfaculteit

Brunch en informatie in de tuin van de rechtenfaculteit Brunch en informatie in de tuin van de rechtenfaculteit Brunch en informatie in de tuin van de rechtenfaculteit Brunch en informatie in de tuin van de rechtenfaculteit

I'm International

Woensdagochtend elf uur zijn er veel zonnebrillen te zien, ofschoon de zon alleen maar heel voorzichtig tussen de bomen door schijnt. In de tuin van de rechtenfaculteit hebben zich zo’n 120 studenten verzameld, die er allemaal een beetje moe uitzien. “Ik heb maar anderhalf uur geslapen”, zegt Matt, 20, uit Sydney, die gisteravond op het MECC-feest was. Hij zit in een groepje van vijf internationale studenten, die hij uit het Stayokay Hostel kent. Waarom zij al hier zijn, en niet nog een beetje uitslapen? “Wij willen graag weten hoe het studentenleven in Maastricht ist”, legt Julian, 17, uit Duitsland uit. De meesten studenten komen met heel praktische vragen, zoals over de zoektocht naar een kamer.

Op de achtergrond is er rustige electro-muziek en een lange rij van mensen, die op de gratis brunch staan te wachten. De sfeer is ontspannen. Overal zitten groepjes eerstejaars: ze kletsen, eten broodjes en genieten van de muziek.

Vertegenwoordigers van Saurus, PULSE, ESN en Jules & You geven presentaties zodat de eerstejaars zich een beeld kunnen vormen van het Maastrichtse studentenleven. “De bedoeling is om de verschilllen tussen studentenverenigingen, studenten services,  internationale - en sportverenigingen te laten zien, en dat iets objectiever dan bij het DiMi Festival “, zegt een van de organisatoren.

Julian: “Dat is niet helemaal gelukt, het was in ieder geval te kort.”

 

Marie Rosenkranz

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)