Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Grab the naked guy!”

“Grab the naked guy!”

Culture Valley

Debatten, concerten, feesten, gala's, culturele avonden, diners, filmnachten en carrièreweken: je kunt het zo gek niet bedenken of studenten organiseren het. Voor Meer dan bier alleen is Observant overal waar veel studenten zijn.

Het kan je zomaar gebeuren tijdens de donderdagavond van de Inkom: terwijl je rustig de plattegrond van de Culture Valley bekijkt, springt ineens een louche man in regenjas (en verder niets) tevoorschijn, die op de vlucht is voor een groepje studentes. Ze wijzen op hun stempelkaart. “Grab the naked guy, we  hebben de exhibitionist nodig voor de Vossenjacht.” Net als je je omdraait om dat eens te onderzoeken, is daar Roodkapje: “Heb jij de wolf gezien? Ik loop al een uur in de rondte om die eikel te ontlopen.”

Het Stadspark is het decor voor deze culturele avond, die sinds vorig jaar de Cultour vervangt. De paden worden bijgelicht met geïmproviseerde lampionnen en op de verspreide podia wordt een toneelstuk opgevoerd, kunst tentoongesteld en gemaakt, of muziek gespeeld. De bezoekers slenteren door het park en sluiten zich aan bij de activiteiten. Ook Maastrichtenaren behoren tot het publiek, burgemeester Onno Hoes raadde hen dat op dinsdag – bij de opening van de Inkom – ten zeerste aan. Terwijl zij gniffelend luisteren naar een sketch van cabaretière Eva Crutzen, kijkt eerstejaars Aaron Baggenstos rustig toe. Na zijn Master's Dinner heeft de Nieuw-Zeelander zich in het park gewaagd aan de waterpijp. “Ik snap helemaal niks van wat ze zegt, maar het bevalt me wel”, zegt hij, terwijl Crutzen op het podium een gesjeesde stadsvrouw naspeelt die zich al rokend, roddelend en drinkend door een work-out worstelt.

Veel studenten kiezen ervoor te relaxen en zijn neergestreken bij het Main Stage, waar het prima uitbuiken van de barbecue is met bijvoorbeeld de band Major Tom Sommigen zijn echter wel in voor een verkleedpartijtje bij het foto-moment van het Bonnefantenmuseum. Een stel laat zich, uitgedost in bontmantels en hoge hoeden, vastleggen voor een schilderij van een preutse Adam en Eva. “We hebben flink gezondigd, maar dit is wel het paradijs van de Inkom,” zucht het meisje – totdat ze de foto op een laptopscherm te zien krijgt. “Ik zie er deze hele week al uit alsof ik alléén maar dronken ben.”

 

Lisa Dupuy

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)