Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Bussemaker laat declaraties van onderwijsbestuurders uitvlooien

Op verzoek van minister Bussemaker buigt de Onderwijsinspectie zich over het declaratiegedrag van bestuurders in het hoger onderwijs. Dat antwoordt ze op vragen van de Tweede Kamer.

CDA en PvdA stelden vragen over de hoge declaraties bij Hogeschool Windesheim en de Universiteit Utrecht. Vooral de kosten voor dienstauto’s sprongen in het oog: die liepen in de tienduizenden euro’s.

Bestuurders van universiteiten en hogescholen mogen sommige kosten best declareren, vindt minister Bussemaker, zolang de uitgaven “sober, doelmatig, eenduidig en transparant zijn”. Daarover wil ze met de hogescholen en universiteiten in gesprek.

Inmiddels heeft de collegevoorzitter van de Universiteit Utrecht ruim zestien duizend euro aan declaraties teruggestort die ten onrechte was toegekend, aldus Bussemaker. De voorzitter verdiende bovendien iets meer dan de salarisnorm voor universiteitsbestuurders en ook dat heeft de universiteit rechtgezet.

Sinds 2011 moeten onderwijsinstellingen de declaraties van bestuurders in het jaarverslag openbaar maken en sinds 2012 moeten de declaraties ook op de website van de onderwijsinstellingen staan. Met het onderzoek van de Onderwijsinspectie wil minister Bussemaker nog meer zicht krijgen op het ‘declaratiegedrag’ van bestuurders.

HOP, Bas Belleman

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)