Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Boekenmarkt UB: boeken voor 1 euro

Boekenmarkt UB: boeken voor 1 euro

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

The new Politics of Science, De roep van het Paradijs, Oorlog en Vrede, Social Psychology of een Bouwrecht Tekstuitgave uit 2004/2005? De Universiteitsbibliotheek ruimt op. Op zaterdag 17 november, tevens open dag aan de Universiteit Maastricht, doet de UB vierduizend boeken in de verkoop. De hal komt vol te liggen met studie-, hand-, woordenboeken en literatuur, voornamelijk op het gebied van recht, economie en geneeskunde. De prijs: 1 euro, met uitzondering van enkele tientallen, meer waardevolle, exemplaren waar een hoger prijskaartje aan komt te hangen. De vierdelige Wereldspiegel der 20e eeuw, een politiek en economisch overzicht van 1900 tot 1950, mag bijvoorbeeld weg voor 10 euro.
Het is de eerste keer dat de UB een boekenmarkt houdt.  “De boeken zijn ‘over’. We hebben gemerkt dat sommige exemplaren niet meer worden uitgeleend; soms zijn er nieuwe drukken, een andere keer is er een andere, betere uitgave beschikbaar”, zegt Susanne Snijders, communicatiemedewerker. “In overleg met de faculteiten krijgen ze daarom een nieuwe eigenaar.”
Met de opbrengst willen ze het Academisch Erfgoed Fonds spekken, in het bijzonder het Weekblad van het Regt, of beter: de digitalisering hiervan. Dit verzamelwerk voor jurisprudentie is voor het eerst verschenen in 1839. De laatste editie stamt uit 1943.
Behalve een boekenmarkt zijn er ook rondleidingen in het depot waar de bijzondere collecties liggen, zoals die van de Jezuïeten en dichter Pierre Kemp (1886-1967). Verder verkoopt de UB ansichtkaarten met vrolijke, gewaagde en kleurrijke illustraties – revuetaferelen – van Kemp uit 1931.
Boeken die overigens niet verkocht worden, gaan naar de stichting ‘Boeken Steunen Mensen’ die projecten voor kansarme jongeren en kinderen in ontwikkelingslanden financiert.

UB-Boekenmarkt, zaterdag 17 november, Grote Looiersstraat 17. Vanaf 10 uur voor studenten en medewerkers van de UM; vanaf 12 uur voor andere belangstellenden.

 

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)