Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Studenten willen dat tutor blijft

MAASTRICHT. “Let Louis van den Hengel stay at UM”, kopt de petitie op de UCM Facebookpagina. Zo’n vijftien studenten van het University College en de Faculty of arts and social sciences (Fasos) begonnen afgelopen maand een handtekeningenactie toen ze hoorden dat het tijdelijke contract van de door hen zeer gewaardeerde tutor Louis van den Hengel in de zomer afloopt. De 239 verzamelde handtekeningen zijn afgelopen maandag overhandigd aan Fasos-decaan Rein de Wilde.

"We feel that even though there are many outstanding tutors and professors at the University of Maastricht, Louis is one that is irreplaceable.” In een reactie roemt een student hem om zijn talent “to encourage without pushing and inspire without overloading”, een ander vindt hem een “great teacher who is always willing to help”.
Louis van den Hengel, die Griekse en Latijnse taal en cultuur studeerde in Nijmegen en er ook is gepromoveerd, werkt in Maastricht als ‘docent 3’ (80 procent onderwijs en 20 procent onderzoek). Hij kreeg zijn jaarcontract twee keer verlengd; het maximale volgens de cao-regels.
De Duitse Louisa Klaβen, tweedejaars UCM-student en een van de initiatiefnemers, volgde voor kerst het blok Crucial Differences van Van den Hengel. Toen ze wegens omstandigheden eerder moest stoppen, maar aan haar tutor beloofde volgend jaar opnieuw deel te nemen, hoorde ze van zijn aflopend contract. “Ik was gechoqueerd. Na een gesprek met Harm Hospers en Rein de Wilde (decanen van respectievelijk UCM en Fasos, red.), die op dat moment niets konden doen, zijn we deze petitie gestart.” Ze hopen dat Van den Hengel alsnog een vast contract krijgt aangeboden.
De Wilde wil er niets over loslaten omdat het een individuele casus betreft. Hij noemt het “hartverwarmend” dat studenten zo betrokken zijn. En dat deelt Van den Hengel. “Ik was en ben er echt door geroerd.” Toch blijft zijn toekomst ongewis. “Op mijn vakgebied zijn er maar weinig banen. Dat word lastig. En dat terwijl ik het werk aan deze universiteit ontzettend leuk vind. Ik geef veel les, maar doe het met plezier.” Een mogelijkheid die er nog ligt, is een tenure track, een positie die tijdelijk begint en meestal eindigt in een vast contract. Per jaar zijn er drie of vier plekken te vergeven. Van den Hengel vist mee in de vijver. Gisteren, na het ter perse gaan van Observant, werd besloten wie dit jaar een tenure track krijgt en of Van den Hengel bij de gelukkigen hoort.

Zie ook http://www.change.org/petitions/maastricht-university-let-louis-van-den-hengel-stay-at-um
 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)