Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

30 dingen over mij

UCM-student Lisa Dupuy schrijft elke week over de wonderlijke wereld van Twitter; ze kiest twee onderwerpen, tweets of trending topics.

@sheikumar: "I like to smell weird things, like glue, marker, and cup boards. I don't know why. #30thingsaboutme."

 Het gebeurt niet vaak, maar er zijn van die dagen dat twitteraars zó hard aan de slag zijn, dat de Twitter-server het allemaal niet kan bijhouden. Tweeters die willen inloggen komen er dan even niet in. Op dat soort momenten komt de Fail Whale om de hoek kijken, een virtuele walvis die vriendelijk meedeelt dat Twitter over capacity is, maar dat je vooral geduld moet hebben en terug moet komen. Dat doe je dan maar, want die leuke opmerking over je bruine boterham met kaas, bijvoorbeeld, wil je toch echt geen van je followers onthouden, en bovendien wil je ondertussen ook heel graag weten waarover de rest van de wereld twittert. Afgelopen weekend was er geen houden aan en draaide de Twitter-server op volle toeren. Met stip op nummer 1 in de wereldwijde trending topic lijst: de hashtag #30thingsaboutme. Ja, zo krijg je die timelines wel vol natuurlijk. Met ware hartenkreten van het kaliber: “15. I’m afraid of getting too close to people because they always end up leaving.”  En een zekere @BruciEeyore tweet: “I had to leave work after going into a crying fit when I heard that Britney has shaved her head.”
Maar @jeeveswilliams had niet de behoefte om alles te delen: “1) I'm not going to bother writing the other 29 facts. #30thingsaboutme.”

@C_T_S: “ If Turkey wants Bieber, they should have him. And never let him leave."

Niet alleen de persoonlijke lijstjes vulden Twitter. Ook tieneridool Justin Bieber was een veelbesproken onderwerp. Voor de verandering. En daar hoeft de beste jongeman doorgaans heel weinig voor te doen, want waar het hart van vol is, loopt het Twitter-account van kwelende tieners van over. Turkije wil namelijk heel graag dat Justin eens op bezoek komt. @BiebersLanguage (met zo’n naam duidelijk een expert) legt uit: “Every belieber in every country deserves to meet him.” Bijkomend effect van al die tweets is blijkbaar een knorrende maag. @LeeMcVeigh: “Turkey wants Bieber apparently... I'd rather have some turkey. And cranberry sauce. Mmm…”

 

Lisa Dupuy

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)