Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Ik gaf feedback, schreef niet zijn papers”

 “Ik gaf feedback, schreef niet zijn papers”

Tijdens zijn promotie aan de London School of Economics was Philipp Dorstewitz, sinds 2007 docent aan de Universiteit Maastricht, mentor van Seif al-Islam Gaddafi. Deze studeerde er filosofie en werd gezien als de nieuwe leider en mogelijke hervormer van het Libische regime. Begin december 2011 publiceerde The Daily Telegraph een artikel: Dorstewitz zou goed betaald zijn voor zijn hulp en zelfs essays hebben geschreven voor de Libiër.

Dorstewitz zelf ontkent ooit papers te hebben geschreven voor Seif Gaddafi. “Ik las zijn papers door, ik gaf feedback.” In een interview vertelt hij hoe een filosofieprofessor van de LSE hem vroeg af en toe Seif Gaddafi’s papers na te kijken. De vakgroep maakte zich namelijk zorgen over zijn prestaties. Dorstewitz, destijds promovendus, twijfelde, maar zei ja. Twee jaar lang was hij zijn persoonlijke tutor.

Nadat in februari 2011 opstanden uitbraken in Libië raakte de LSE in opspraak vanwege innige banden met het Libische regime. Lord Woolf, een Britse oud-rechter, startte een extern onderzoek. Zijn bevindingen werden in november 2011 openbaar gemaakt. Niet veel later publiceerde The Daily Telegraph een artikel met een hoofdrol voor Dorstewitz. Hij zou hoge rekeningen hebben gestuurd aan Seif Gaddafi – 4000 pond per maand. Bovendien suggereert de krant, naar aanleiding van een onderschepte e-mail, dat Dorstewitz papers zou hebben geschreven voor de Libiër.

Het college van bestuur van de Universiteit Maastricht verklaart - na een gesprek met Philipp Dorstewitz, met de London School of Economics (LSE) en het rapport van Woolf - “dat er geen reden is om te twijfelen aan de persoonlijke of academische integriteit van Dr. Dorstewitz”.

 

Volledige interview met dr. Philipp Dorstewitz en achtergrondverhaal over Seif Gaddafi aan de London School of Economics, English version of the interview

 

Wendy Degens

We hebben onze uiterste best gedaan om de fotograaf van deze foto te achterhalen. Degene die desondanks meent rechten te kunnen doen gelden, wordt verzocht binnen 30 dagen contact met ons op te nemen om alsnog in een regeling te voorzien.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)