Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Tennis en Spice

UCM-student Lisa Dupuy schrijft elke week over de wonderlijke wereld van Twitter; ze kiest twee onderwerpen, tweets of trending topics.

 @DjokerNole: “Still cannot believe i am awake :) unbelievable match, i love tennis!!!!”

Een tweet van Novak Djokovic, winnaar van de Australian Open, nadat hij Rafael Nadal versloeg in een waar gladiatorengevecht. De finale van de Grand Slam duurde maar liefst zes uur, een record. De Amerikaanse sportzender ESPN becommentarieerde de wedstrijd in euforische taal. “This. Is. Awesome”, aldus een van hun tweets. Eén van de ESPN-presentatoren, Janusz Michallik (@JanuszESPN), sprak zijn waardering uit: “These boys have earned dinner. #Nadal #Djokovic. ” Over de ontlading van Djokovic na zijn laatste punt tweette HumbertoTan: “Djokovic wint Australian open… 5 sets en een sixpack. #trektzijnshirtuit.” 
Na de wedstrijd hielden de voorzitters en sponsors hun speeches niet bepaald kort, en dat terwijl de finalisten niet meer op hun benen konden staan, zoals ook @chris_j_quinn in de gaten had: “Give the dude a raise who just got chairs and waters for Nadal and Djokovic during these marathon speeches after a 6 hr. match.”

@MTV: “Wait. Wait. Wait. Are the Spice Girls reuniting?!”

Als sporters worden aanbeden als rocksterren, wat blijft er dan over voor de muziekhelden? Waar bijvoorbeeld voetballers vastzitten aan contracten en transferperiodes kunnen bands op elk moment besluiten uit elkaar te gaan. Het liefst op het hoogtepunt natuurlijk, om vervolgens eens in de zoveel tijd over een hereniging te beginnen. Zo gonst het gerucht dat de Spice Girls wel in zouden zijn voor een reünie ter gelegenheid van ofwel het 60-jarig jubileum van koningin Elizabeth, of de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen. Zelf reppen de zangeressen er met geen woord over, maar de twitterende fans kunnen hun enthousiasme maar moeilijk intomen. Het is immers járen geleden dat de Britse meidengroep op de planken stond. @MitchWilson_: “Now i feel old! It will be 16 years this year since #SpiceGirls released their album Spice. Age is now slowly creeping up on me!” Enige probleem is Victoria Beckham, ook wel bekend als Posh Spice, die geen zin zou hebben in een reünie. Maar zo gemakkelijk komt ze in deze social media-tijden niet van haar fans af. Het bericht “@victoriabeckham #SpiceGirls2012!!!” werd dit weekend ontelbaar vaak geretweet.

 

Lisa Dupuy

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)