Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM niet in consortium Study Law

Maastricht doet niet mee aan het Study Law in Holland consortium waarin zes Nederlandse rechtenfaculteiten zich hebben verenigd.

Voornaamste doel van het consortium: buitenlandse masterstudenten werven. Behalve de Universiteit Maastricht hebben ook de twee Amsterdamse universiteiten voor de eer bedankt. Anouk Heuts, hoofd marketing en communicatie van de Maastrichtse rechtenfaculteit: “We zijn er vanaf het begin bij betrokken geweest, maar het kwam erg langzaam van de grond. En kijkend naar de verwachtingen en de financiële bijdrage die we moesten leveren, hebben we een tijd geleden, toen Aalt Willem Heringa nog decaan was, besloten om niet mee te doen. Mochten we er toch nog in willen stappen, dan kan dat.” Hoge verwachtingen heeft Heuts niet. “Als ik zie wat de UM al doet aan werving in het buitenland – we hebben internationale scholengroepen, landenteams en staan als faculteit of als universiteit op verschillende beurzen – missen we op dit moment niets.”

Anette van Sandwijk van de Rotterdamse Erasmus School of Law over het initiatief in Transfer, het blad van de Nuffic: “Vaak wordt bij rechten nationaal gedacht en vragen studenten zich af wat ze er aan zouden hebben om een juridische opleiding in een ander land te volgen. Wij willen ze laten zien dat Nederland een interessante bestemming is.” Onlangs is de website studylaw.nl gelanceerd; het consortium presenteert zich op beurzen en buitenlandse universiteiten.

“Sta je als collectief, als Nederland op een beurs, dan ga je waarschijnlijk niet de diepte in”, zegt Anouk Heuts, “terwijl dat laatste juist van groot belang is voor masterstudenten. Ze hoeven volgens mij geen globale informatie, maar willen voorlichting over een specifieke opleiding.” 

 

Wendy Degens

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)