Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

TU Delft vergoedde vakantiehuis decaan

Decaan Marco Waas van de TU Delft declareerde 23 duizend euro voor een reis naar Boston. Ruim dertienduizend euro betrof de huur van een vakantiehuis. Verder kreeg hij een huurauto en vliegtickets vergoed.

Het verblijf in de VS stond te boek als een sabbatical, waardoor Waas de kosten kon declareren. De reis viel precies in de zomervakantie: van 25 juli tot 29 augustus 2008. Dit meldde universiteitskrant Delta op grond van declaraties van Waas, die bijvoorbeeld ook 5.451 euro aan taxiritten in Nederland vergoed kreeg. Soms werd niet hijzelf, maar zijn vrouw vervoerd.

Alle vergoedingen vallen binnen de afspraken, heeft het college van bestuur al laten weten. Er zou met Waas zijn overeengekomen dat deze zijn werkelijk gemaakte kosten kon declareren.

In de ondernemingsraad en de studentenraad van de TU is onrust ontstaan. Ze willen dat het college van bestuur duidelijk maakt welke declaratienormen er in Delft gelden en of er nog meer werknemers zijn die daar niet onder vallen. Waas heeft zijn functie deze week neergelegd. Staatssecretaris Zijlstra heeft een onderzoek aangekondigd.

 

HOP, Bas Belleman

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)