Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Saurus bewaakt Vrow Wielemösj

Saurus bewaakt Vrow Wielemösj

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes Fotografie

Dansen met prins Han I, stadsprins van Maastricht

“Leve Maastricht, leve de studenten van Maastricht en leve het Maastrichtse vasteloavend!” Een instemmend gebrul gaat op als Han I, stadsprins van Maastricht, de studenten toespreekt die zich maandagavond in de sociëteit van Tragos hebben verzameld voor de uitreiking van Vrow Wielemösj. Carnavalsvereniging De Tempeleers reikt ieder jaar deze pop uit aan een vereniging. Ze moeten haar verstoppen op een vanaf de straat zichtbare plek binnen de singels. De andere verenigingen proberen haar te ontvoeren om zo losgeld (doorgaans bier) te kunnen eisen.

Voor de aankomst van de prins hebben de studenten al spellen gedaan, zoals een verkleedwedstrijd met drank. Saurus won dit spel met ruim twintig seconden voorsprong op de andere verenigingen. Nu is het tijd voor de vragenronde. “Wie is hier het slimst”, vraagt tempeleer Patrick van de Weijer. Daar willen zich nog wel wat kandidaten voor melden, maar als hij vervolgens vraagt wie de meeste stadsprinsen op kan noemen, beginnen de studenten terug te krabbelen. Een lid van Amphitryon, de studentenvereniging van de Hoge Hotelschool, roept echter zelfverzekerd “acht!”. Hij blijkt zichzelf te overschatten en komt niet verder dan vijf. De volgende vraag – wie kan er zoveel mogelijk liedjes van Fabrizio opnoemen – ligt het publiek beter. “Jij moet gaan, je kent al zijn liedjes”, moedigen een paar meisjes hun dispuutgenoot aan. Ze twijfelt en is te laat; een ander Tragos-lid is al naar voren gelopen.

Na het finalespel – een dans van de prins met de “mooiste meisjes van iedere vereniging”, aldus Van de Weijer – is het zover; wie krijgt Vrow Wielemösj? Prins Han houdt het publiek niet lang in spanning: de pop gaat naar Saurus. Hun gejuich overstemt met gemak de wat teleurgestelde geluiden van de andere verenigingen. De muziek wordt weer aangezet, de polonaise gestart en het feest opgepakt. Later zal nog de prins van Sittard én lid van Tragos Funs Hermans zijn opwachting maken en komt ook Fabrizio langs om een optreden te geven. Morgen is er weer tijd om een goede bergplaats te bedenken.

 

Cleo Freriks

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)