Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Matching project rechten wordt aangescherpt

Vijfhonderd studenten meldden zich vorige zomer via Studielink aan voor een rechtenopleiding in Maastricht. Na het invullen van een online, verplichte vragenlijst kregen ze automatisch een van de drie codes: groen, oranje en rood. De eerste is oké, de laatste twee twijfelachtig; rood moet sowieso op gesprek. Zie hier in een notendop het matching and binding project dat zowel bij rechten als bij cultuur- en maatschappijwetenschappen is ingevoerd.
Opvallend is dat slechts zes scholieren in de rode categorie vielen. De meesten kregen meteen groen licht: 86 procent van de 259 potentiële studenten die zich inschreven voor de English track van European Law School en 66 procent van de 241 studenten voor Nederlands recht, fiscaal recht of de normale track van European Law School.

Nu de resultaten van de eerste twee blokken zijn verwerkt, concludeert Rina Vaatstra, onderwijskundig adviseur: “We zien een sterke relatie tussen de antwoorden op de vragenlijst, vooral over zelfstudie-uren en studievaardigheden, en het wel of niet slagen voor tentamens. Je ziet dat degene die bijvoorbeeld dacht er nog een bijbaan op na te houden van 30 of 40 uur per week de mist in gaat bij het eerste blok.”

Het matching and binding project wordt wel aangescherpt. Er zullen meer mensen in de oranje categorie belanden, denkt Vaatstra. “We zien nog te veel eerstejaars waar we over twijfelen, die hardnekkig doorgaan terwijl ze alleen maar onvoldoendes halen.”

 

Wendy Degens

Uitgebreid verhaal over matching and binding bij rechten

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)