Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Mols directeur TMFI

Rector Gerard Mols is per 1 januari benoemd tot wetenschappelijk directeur van The Maastricht Forensic Institute (TMFI). Hij zal ook zitting nemen in de directie van TMFI BV, de commerciële poot waarin DSM en de Universiteit Maastricht samenwerken aan (straf)rechtelijk zaakonderzoek. Mols zal per 1 september 2012 zijn rectoraat overdragen aan prof. Luc Soete.

Mols wil TMFI laten uitgroeien tot een internationaal gerenommeerd academisch instituut met ruimte voor wetenschappelijk onderzoek en een uitgebreider aanbod aan onderwijs. Het ligt in de bedoeling om - naast de bestaande masteropleidingen Forensic Psychology en Forensica en Criminologie & Rechtspleging - op korte termijn nieuwe masteropleidingen aan te bieden, maar ook cursussen voor onder andere advocaten, rechters, officieren, rechercheurs en artsen die beroepsmatig met dit vakgebied te maken hebben. .

Ook hoopt Mols de commerciële tak verder uit te bouwen door de expertise te verbreden met onder andere forensische geneeskunde. Hij benadrukt op de site van TMFI dat hij niet denkt in termen van concurrentie als het gaat om het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). “We kunnen elkaar aanvullen, samenwerken. Meer aanbieders op de markt stuwen de kwaliteit en snelheid van onderzoeken op. Uiteindelijk gaat het erom de rechtspraak in Nederland naar een hoger niveau te tillen.”

 

 

 

Riki Janssen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)