Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Concert-etiquette

UCM-student Lisa Dupuy schrijft elke week over de wonderlijke wereld van Twitter; ze kiest twee onderwerpen, tweets of trending topics.

@ejphfauth: “Geen bierdouche, maar een goede punchline: If it was background music, it wouldn’t be on a stage right in front of you.”

Ernst-Jan Pfauth, schrijver en blogger, vond het tijd worden om Nederland eens les te geven op het gebied van concert-etiquette. Tijdens een concert dat hij bijwoonde, zo schreef hij op de website van NRC Next, moest zangeres Roosbeef constant vragen om stilte. Het publiek kletste echter onverstoorbaar door haar intiem bedoelde nummers heen. En dus stelde hij de regel in: ‘Praten tijdens een concert = bierdouche’.

Sommige twitteraars waren het met Pfauth eens. @stevejohnsen had nog meer suggesties: “Een boycot op een camera/smartphones langer dan 5 sec in de lucht houden is een beter idee. Hoe irritant is dat doorgaans. #bierdouche #concert”. Anderen vonden de bierdouche zwaar overdreven. Wie betaalt voor een concertkaartje mag vervolgens toch zeker zelf weten wat hij tijdens dat optreden doet, zo luidt het verweer. Volgens @stevendenboer is het eigenlijk heel simpel: “Over die #bierdouche: Als het goede muziek is, zijn mensen wel stil. Logischerwijs bij @roosbeef niet.”

 

@ShiaGuyProblems:“Dedicate ONE tweet, just ONE to Adbul Hadi Khawaja. Tweet #HelpKhawaja NOW and make it trend!”

Vorige week woensdag en donderdag werd er aandacht gevraagd voor Abdul Hadi Khawaja, een prominente mensenrechtenactivist uit het oliestaatje Bahrein, die momenteel levenslang zit opgesloten. Hij was in hongerstaking, al bijna drie weken. Activisten berichtten over de gezondheid van hun held, zoals @KhawajaStrike: “He suffers from internal kidney bleeding & v low blood pressure. Currently its difficult to put IV* for him as his veins have shrunk.” Maar Khawaja is niet de enige hongerstaker voor wie digitaal gedemonstreerd werd. Eerder zette men de hashtag #dying2live en het enigszins ironische #hungry4freedom op voor Khader Adnan, een Palestijn die werd gearresteerd omdat hij zich zou inzetten voor de islamitische jihad. Hij zat vast zonder proces of enig vooruitzicht op vrijlating totdat op Twitter de storm aan berichten losbrak en ook reguliere media de zaak behandelden. Toen kwam snel de mededeling dat Adnan in april zou worden vrijgelaten. Hij eindigde zijn hongerstaking die al 66 dagen duurde.

 

* IV: intravenous line (infuus) 

 

 

 

Lisa Dupuy

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)