Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Regel wat met die Zijlstra!”

Beste Albert,

 

Nou, daar ben ik dan, eindelijk boven water. En om maar meteen alle rare kletspraatjes uit de wereld te helpen dat ik aan aanstelleritis zou lijden: ik was dus niet louter geveld door een griepje, al had die me stevig te pakken, maar er intervenieerden ook nog wat gynaecologische probleempjes die ik jou niet aan je nieuwsgierige neus ga hangen, Albert. Laat ik het op zo’n manier uitdrukken dat de meeste meiden me wel zullen begrijpen: carnaval kon ik schudden dit jaar want anders zou het bij mij intern te veel gaan schudden, snappez-vous? Aan de andere kant had dat het voordeel dat er veel tijd was voor bezinning, voor introspectie - op mezelf, op mijn huwelijk, op of we nu wel of niet een hondje moeten nemen, je kent het wel. Maar net toen ik een beetje op dreef raakte met dat alles raasde er een tsunami van schandaaltjes over ons land en door onze huiskamer. Eerst Friso natuurlijk, geen schandaal maar wat een schrik, daarna dus wel dat schandaal van die neurochirurg Tulleken en zijn vrouw bij de NRC die uit de medische school klapte, toen de VU met die 35 camera’s in de Eerste Hulp (pardon, de Spoed Eisende Hulp, waarom veranderen ze toch altijd namen die al honderd jaar zijn ingeburgerd in zoiets onuitsprekelijks?), kortom, het ene ethische dilemma na het andere knalde onze moderne bungalow binnen. Om met dat laatste te beginnen, van die camera’s was ik werkelijk stupéfait. (Of zoals een puristische Belg me ooit zei: U bent een vrouw, dus u bent stupéfaite! Met een e!) Stel je nou voor dat een van mijn gynaecologische probleempjes zo had opgespeeld dat ik mij bij de Eerste Hulp - ik blijf het lekker zeggen - had moeten melden. Dan had ik dus kermend maar nietsvermoedend mijn bezoedelde slip uitgetrokken en mijn benen gespreid voor een medisch inkijkje terwijl achter het gordijn die Oerlemans met zijn behaarde babyface rustig mee had zitten koekeloeren, om er vervolgens zijn o zo “integere programma” mee te vullen! De viespeuk, bah! Zoiets moeten we toch niet willen met z’n allen?

 

Truusje Tintemans

 

Beste Truusje,

blij dat je terug bent, ik heb me suf geschreven de afgelopen weken, ben het niet meer gewend. Verder vind ik jouw ethische dilemma’s eigenlijk niet zo’n punt hoor, vooral als het gaat om die 35 camera’s van de Eyeworksbaard, deze voorvechter van een hogere beschaving, deze pionier van een nieuwe moraal. Want denk je eens even in wat voor mogelijkheden zijn aanpak biedt! Ik heb wat zitten dagdromen over locaties waar ik ook wel eens 35 camera’s zou willen ophangen, dit alles in het volle besef van de “spanning tussen transparantie en privacy”, zoals de VU-mannenbroeders het uitdrukten. Om te beginnen natuurlijk op alle bestuurskamers aan deze universiteit. Geen decaan, geen dienstdirecteur, en zeker geen College van Bestuur dat nog onbespied blijft, ha! Eindelijk transparantie, eindelijk een einde aan die zouteloze verslagjes die wij hier krijgen van het hoogste Ambtelijke Doorgeefluik, strategie-Nick, in wiens zeef natuurlijk altijd wel wat blijft hangen. Eindelijk duidelijkheid over wat de dames en heren ècht denken, in plaats van summiere notulen en nog summierdere besluitenlijstjes. En vergeet de lichaamstaal niet hè! Die spreekt nog meer dan duizend woorden, zei voorzitter Mao al. Vervolgens moeten ze ook bij het AZM komen te hangen, want ergens tussen UM en AZM vinden gesprekken plaats over de nieuwe geïntegreerde bestuursstructuur en die verlopen héél moeizaam. Dat er dan zo nu en dan een verdwaalde patiënt op te zien zal zijn, soit, misschien valt die niet eens op. En natúúrlijk wil ik ook beelden van mijn favoriete afdeling, die der Fijne Berichten. Daar rollen ze dagelijks over de vloer van de pret, dat kan niet anders.

En mogen we ook meekijken met de Raad van Toezicht en zien hoe de onvermoeibare Ad Veenhof onze bedremmelde bestuurders periodiek de les leest? “Martin, wordt het geen tijd dat je dat ziekenhuis gewoon overneemt en die Peeters uit wandelen stuurt naar Avantis? Gerard, verdomme, ik heb je toch verzocht om wat aan die lelijke toga’s te doen? André, we hebben je niet voor niks in die Eerste Kamer gezet, regel nou eens wat met die Zijlstra!”

 

Albert Bergbroeder

 

Truusje Tintemans en Albert Bergbroeder

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)