Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Tien miljoen voor onderzoeksapparatuur

De Maastrichtse neurowetenschapper Rainer Goebel en de biochemicus Gerry Nicolaes hebben subsidie ontvangen uit het programma ‘NWO-middelgroot’. Die is bedoeld voor de aanschaf van geavanceerde apparatuur en de aanleg van omvangrijke dataverzamelingen. Het gaat in totaal om een bedrag van 9,9 miljoen euro.

Goebel ontvangt 370 duizend om bepaalde spoelen te kopen voor de nieuwe MRI-scanners, waarmee specifieke gedeelten van het brein kunnen worden bestudeerd. Nicolaes, die een paar jaar ook al in de prijzen viel, heeft 250 duizend euro in de wacht gesleept. Het geld gaat naar een apparaat dat minuscule veranderingen in temperatuur – op moleculair niveau - kan meten. Het helpt om de eigenschappen van eiwitten te bestuderen en nieuwe medicijnen te ontwikkelen.

Onderzoeksfinancier NWO heeft van de 94 subsidieaanvragen er 28 toegekend. De wetenschappers krijgen een bedrag tussen de 110 duizend en anderhalf miljoen euro. Ze moeten niettemin minimaal een kwart van de kosten zelf dragen.

Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (inclusief het UMCG) scoren het hoogst met zes toekenningen. De Universiteit van Amsterdam (inclusief AMC) en de Universiteit Leiden (inclusief LUMC) halen beide vijf subsidies binnen.

 

HOP/MT

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)