Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Voetballen voor diabetes

Voetballen voor diabetes

Photographer:Fotograaf: Appie Derks

De wedstrijd MVV - FC Dordrecht, twee middenmoters in de Jupiler League, eindigde afgelopen vrijdag in 1 – 1. In de eerste helft kregen beide teams goede kansen om te scoren, maar na de rust was FC Dordrecht agressiever. Allemaal heel belangrijk, maar het moment suprême speelde zich voor aanvang van de wedstrijd af. Toen bezegelden het Maastrichtse ziekenhuis, de gemeente en de voetbalclub namelijk een minstens drie jaar durende samenwerking onder het motto: Een gezonde leefstijl, in een gezonde regio!

In de maand maart staan de thuiswedstrijden van MVV in het teken van diabetes. Het geld dat dan met collectes wordt opgehaald gaat naar de zogeheten Maastricht Studie, zegt Dannick Ritt. Hij is verantwoordelijk voor de zakelijke kant van wat hij noemt “het grootste langlopende onderzoek naar diabetes ter wereld”. De Maastricht Studie, gelieerd aan het MUMC, ging in 2011 van start en telt nu zo’n duizend proefpersonen. Niet alleen met het oog op diabetes (ouderdomssuiker) maar ook aanverwante aandoeningen als obesitas, hart- en vaatziekten en neurologische symptomen.

Wie zich aanmeldt, wordt binnenstebuiten gekeerd met onder meer vragenlijsten, bloedonderzoek en een hart-echo. Op basis hiervan krijgen deelnemers een gezondheidsadvies. Ons doel is een bestand van tienduizend proefpersonen die langdurig worden gevolgd.”

Elk jaar in maart zullen MVV en de Maastricht Studie aandacht vragen voor diabetes. Op 16 maart aanstaande zal het eerste elftal van MVV gesigneerde shirts veilen.

 

Maurice Timmermans

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)