Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Fit

Gym op de middelbare school, ik deed niets liever. Vijf dagen in de week op de tennisbaan, beetje hardlopen. Zelfs nog even een fitnessabonnement gehad. Ik ging nooit, maar toch, ik was fit. Sporten was gaaf. Je hoorde er toch niet echt bij als je niet minstens drie keer in de week op een veld of baan stond. Maar dan ga je studeren, en dat is wat fysiek betreft zonde. Met tweeëntwintig studentensportverenigingen in één stad zou je verwachten dat je een beetje in shape blijft, maar helaas. Je wilt toch ook een beetje feest vieren. Dan wil ik niet zeggen dat het een het ander uitsluit, maar ik had toch het idee dat ik bij een sportvereniging geen gelijkgestemden zou vinden. Saurus leek me zeven jaar geleden een goed alternatief. Dat roeien ademt toch de sfeer van een heus studentenleven. De sport is omgeven met tradities en een studentensport pur sang. Dat leek me toen wel wat.

Ik denk dat ik een keer of tien in een boot gezeten heb. Vier hernia’s, doorzitwonden, bloedende blaren op elke vinger en extreme verveling na zeshonderachtenveertig keer dezelfde beweging waren het resultaat. Een jaar later was ik zeventien kilo vetter, en een kort sprintje naar de vertrekkende trein zat er niet meer in.

En daar zijn die verrekte studenten nog trots op ook! “Zeventien kilo?? Wow, véél!” “Ja hè, allemaal bier! Saaie gasten ook man, die roeiers. Om negen uur naar bed, niet drinken, gezond eten, pff.. Niks voor mij!” Sporten bleek toen ineens weer niet gaaf, zuipen moet je! Nu sta ik weer een paar dagen per week liters water te vergieten op de squashbaan. En de robuuste torso van een roeier had ik nu ook wel graag gehad. Ik had het ijzer moeten smeden toen het nog heet was, nu takel ik alleen nog maar af. Misschien had ik toch een paar keer vaker tegen een tennisbal moeten slaan. Maar ik heb me goed vermaakt bij mijn studentensportvereniging, al was het met een iets andere invulling dan gepland. Daarnaast is het een soort alibi. Als je bij de verstandige Maastrichtenaar iets voor elkaar wilt krijgen zit je toch beter als blijkt dat je bij de studentenroeivereniging Saurus zit, en niet bij de gezelligheidsvereniging Tragos. Letterlijke woorden: “Och wat leuk, en wat goed ook, al dat sporten! Die andere verenigingen zorgen voor niks dan overlast, en dan denk ik, al dat drinken en lawaai, dat is toch helemaal niet nodig?” Hoe leg je dat nou uit.

 

 

Gijs Hendriks

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)