Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Omgeploegde akker

UCM-student Lisa Dupuy schrijft elke week over de wonderlijke wereld van Twitter; ze kiest twee onderwerpen, tweets of trending topics.

@jbrdeksen: “Ik haat twitter soms”

Politici mogen zich graag op het terrein van de sociale media begeven, zeker in tijden van campagnes of onderhandelingen in het #catshuis. Bovenstaande opmerking van @jbrderksen, oftewel Jean-Micheal Derksen, is daarom nogal overdreven. Derksen is namelijk bestuurslid van de Jonge Socialisten in de PvdA en twittert aan één stuk door. De biografie op zijn profiel leest als een waarschuwing vooraf: hij is, naar eigen zeggen, ambitieus, chargerend, cynisch én sarcastisch. Voor de zekerheid vermeldt hij ook nog even op persoonlijke titel te twitteren zodat hij zijn politieke partij niet in verlegenheid brengt als hij zijn ruim 800 volgers meedeelt: “Ik ga met een lesbische vrouw autorijden. Het is dat u het weet.” Of: “Die Lutz Jacobi is woordvoerder milieubeleid. Ik zie niet in waarom haar gezicht er dan uit moet zien als een zojuist omgeploegde akker.” Niet echt politiek correct, zeker niet als je uit hetzelfde kamp komt. De @jspvda, de club waartoe Derksen dus behoort, plaatst wat meer beheerste berichten van het kaliber: “Uitslag van de #SJLedenraadpleging: @diederiksamson 47%, #Plasterk 22,6%, #Albayrak 21,2%, @martijnvandam 6,5%, @lutzjacobi 2,7%”

Binnen de gelederen van de Jonge Socialisten kan het er trouwens soms stevig aan toegaan. Uit het tweetgedrag van Derksen blijkt dat hij het harde debat niet schuwt. Ongeveer de helft van de tweets die hij vorige week postte, is gericht aan Dennis Tak, collega en vicevoorzitter van de PvdA-jongerenafdeling. De twee gaan geregeld in discussie en blijken vaak van mening te verschillen, bijvoorbeeld over de taken van Defensie. En dan eindigt zo’n digitaal gesprek met een opmerking als deze van Derksen aan @dennistak: “Je hebt geen gelijk en ziet niet in hoe weinig steekhoudend je debatteert. Dan houdt het op.”

Behalve over Tak heeft Derksen vooral zijn woordje klaar over Rutte, Wilders en consorten. Zijn mening mag hij dan kort door de bocht formuleren – “Zo! Naast zo ongeveer HEEL FUCKING NEDERLAND eist nu ook de Raad van Europa dat #Rutte afstand neemt van #PVV meldpunt” – lekker duidelijk is hij wel. De ‘volwassen’ politici, veel-twitteraar Geert Wilders meegerekend, onthouden zich tot nu toe van commentaar op PvdA’er Derksen.

 

Lisa Dupuy

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)