Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Albert legt het uit

 

 

Sinds 2001 komt-ie elke werkdag je huiskamer binnen. Eerst met Beau, toen met Daphne, en nu met Winston, en als Winston geen tijd of zin heeft met Humberto. Albert, titaan van de vroege avondtelevisie, de huidige prins-gemaal van Maastricht, duidt in RTL Boulevard de lichtere ontwikkelingen in de wereld. Meer dan een miljoen mensen hangen elke werkdag aan zijn lippen. Daar hoor ik normaal niet bij, maar vooruit, voor burgervader Hoes maken we een uitzondering.

En wat kom je te weten wanneer je je een klein uur blootstelt aan drie mannen, die iets hautain commentaar op itempjes leveren, aangevuld door de welbekende minzame doch likkebaardende RTL-voiceover?

-Prins Friso gaat naar een ‘zéér exclusief’ ziekenhuis in Londen, waar ze goed met celebrities om kunnen gaan.

-Mag de koningin straks met Koninginnedag lachen? Inderdaad, ons panel van morele arbiters bespreekt of de koningin dit mag.

-Frans Duijts is een zanger. Hij heeft een moeilijke tijd achter de rug.

-Er is niks tussen Gigi Ravelli en haar GTST-tegenspeler.

De overheersende gedachte terwijl je het tot je neemt: wie wil dit in godsnaam weten? Nee, hetzelfde geldt niet voor DWDD en Pauw en Witteman. Matthijs van Nieuwkerk interviewt mensen en komt tot verfrissende inzichten. Jeroen Pauw maakt leuke seksistische grappen tegen de vrouwen aan zijn tafel. Deze gasten lullen filmpjes aan elkaar. Je kan Beau van Erven Dorens een braakmiddel vinden of niet, die bracht dat tenminste nog met een zekere afstandelijke ironie, ‘het boeit mij allemaal ook niet zo’. Die enkele verzachtende factor is nu ook verdwenen. De kers op de taart van de laatste editie van deze agressiefmakende exercitie in futiliteit: wanneer ‘royalty-expert’ (zucht) met de indrukwekkende speknek Marc van der Linden meldt dat de koningin in Luxemburg het RTL-satellietstation Astra zal bezoeken, merkt Humberto sarcastisch op dat hij “blij is dat je dit nieuws gedeeld hebt”. Inderdaad Humberto, dat is een goed punt om gemaakt te worden. Zeker door een man die net een item van een paar minuten heeft ingeleid over het nieuws dat Dré Hazes zijn rijbewijs heeft gehaald.

De Telegraaf is de grootste krant van Nederland. De Toppers verkopen de Arena dit jaar drie keer uit. Naar dit programma kijken elke dag meer dan een miljoen mensen. Om moedeloos van te worden.

 

Jeroen Postma

RTL Boulevard, RTL4, ma-vr 18.30

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)