Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Wangedrag? Thuisuniversiteit inlichten

Ernstige misdragingen van uitwisselingsstudenten worden voortaan niet meer geaccepteerd door de Universiteit Maastricht. Het college van bestuur heeft besloten om raddraaiers voortaan uit het Guesthouse te zetten en de thuisuniversiteit in te lichten.

Dat vertelde Maurice Evers, hoofd van het Kamerburo en het Guesthouse, afgelopen maandag tijdens het Observantdebat in het Kumulustheater over de relatie tussen student en stad.

“Bij herhaalde ernstige misdragingen van studenten van één specifieke universiteit wil het college zelfs zo ver gaan om het contract met die instelling ter discussie te stellen”, zegt Evers. Tot nu toe heeft het college nog niet hoeven ingrijpen.

Aanleiding tot het besluit was de stroom klachten van buurtbewoners, met name uit Mariaberg, de wijk waar het Guesthouse ligt, vertelt Evers. “Het gaat om geluidsoverlast, vooral ’s nachts, als de studenten terugkomen uit de stad.”

Eerste stap die de UM heeft genomen is voorlichting. “We wijzen ze al bij aankomst op de route die ze het beste kunnen nemen van de stad naar het Guesthouse.”

Veel uitwisselingsstudenten zijn drie maanden in Maastricht; ze studeren tien weken en zijn dan nog twee weken vrij. En sommigen zetten dan de bloemetjes buiten, weet Evers. “Het dreigement dat we ze uit het Guesthouse zetten, maakt weinig indruk. Voor de resterende twee weken zoeken ze wel een andere slaapplaats.”

Buurtbewoners kunnen met hun klachten 24 uur per dag terecht bij het Guesthouse. “We horen heel weinig de laatste tijd. Misschien ligt het aan de groep studenten, maar misschien schrikt het besluit toch wel af.”

 

Wendy Degens

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)