Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Eva mag blijven liggen

Eva Jinek wilde Nieuwsuur gaan presenteren, maar wilde ook met Bram Moszkowicz vrijen (wie niet?), deed dat vervolgens ook en doet dat nog steeds, dus Eva Jinek presenteert nu geen Nieuwsuur. In plaats daarvan komt ze op zondagochtend, op een tijdstip dat veel Nederlanders nog slapen of zelf liggen te vrijen, met een actualiteiten-talkshow die haar naam draagt: Eva Jinek op zondag.

Sommige dingen zijn niet eerlijk maar helaas wel waar: doordat Jinek een aantrekkelijke vrouw is, en ze voor het eerst landelijke bekendheid kreeg toen beelden uitlekten waarop te zien was hoe ze haar decolleté recht legde en commentaar leverde op haar eigen rondingen (“boobies!”) heeft ze de schijn een beetje tegen. Desalniettemin handelde Jinek voornoemde blamage nuchter af, en maakt ze in andere media-optredens een kundige indruk, dus we gaan het zien.

Vanochtend op de bank: zanger Jan Smit, de voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid Tjibbe Joustra, en PVV-Kamerlid Lilian Helder (u weet wel, de dame die zich onsterfelijk maakte in een Kamerdebat door elk statistisch onderzoek ‘appels met koeien vergelijken’ te noemen). Het nieuws van het weekend wordt besproken: Euro 95 doet inmiddels €1,83 de liter. Wat vindt Jan Smit daarvan? Rijdt hij veel? Toch zo’n 100.000 kilometer per jaar. Toe maar, knikt Eva.

Men bespreekt het door niemand in de studio gelezen boek van VVD-senator Sybe Schaap. Mevrouw Helder werpt de stelling dat de PVV gebruik maakt van dezelfde formule als bepaalde politieke stromingen in de jaren ‘30 ver van zich: de PVV heeft immers anderhalf miljoen kiezers aan zich gebonden. Alsof die bruine partij bij de buren destijds niet nog veel méér stemmen wist te halen. Maar goed, mevrouw Helder is jurist, en geen historica. En in de studio wil men het klaarblijkelijk gezellig houden, omdat niemand haar op dit feit attendeert. Omroep WNL vertaalt immers “de waarden en normen van de grote groep Nederlanders die 'de ruggengraat van de Nederlandse samenleving' vormt”, aldus hun missie.

Arme Eva. Je ziet het aan haar ogen: ze wil scherp en kritisch zijn, maar in plaats daarvan mag ze de vragen voorlezen die Wakker Nederland verlangt. Dure benzine! Kinderporno! Schande! We kunnen op zondag gerust in ons bed blijven liggen. Eva eigenlijk ook.

 

 

 

Jeroen Postma

Eva Jinek op Zondag, WNL, zondag 09.30.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)