Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Meer en betere UM-banen voor studenten

Meer en ook betere banen voor studenten binnen de Universiteit Maastricht; dat bepleit UCM-student Tobias Bünder, lid van de universiteitsraad voor Novum.

Studenten die werk verrichten voor de universiteit: dat is niet alleen goed voor die studenten zelf maar ook voor de instelling, zegt Bünder in navolging van officiële UM-stukken als het jongste Strategisch Programma. Hij schreef over het onderwerp een nota die nu bij de U-raad ligt. Studenten leren van hun UM-banen en komen straks beter beslagen ten ijs op de arbeidsmarkt, de universiteit zelf profiteert van flexibele, gemotiveerde en op vernieuwing gerichte tijdelijke werknemers, is de redenering. Hoeveel studenten er banen en baantjes binnen de UM vervullen is overigens onduidelijk. Bünder, die onder meer met faculteitsdirecteuren sprak, constateert dat precieze cijfers ontbreken. Wel is duidelijk dat de meeste studenten vooral organisatorische en administratieve taken vervullen. Een kleiner deel is werkzaam binnen onderwijs en onderzoek. Die laatste categorie, de eigenlijke studentassistenten, geniet duidelijke arbeidsvoorwaarden, voor de anderen – en dat is de groep waarop de nota zich richt - geldt dat veel minder. Denis Ancion van marketing en communicatie, een van de door Bünder geïnterviewden omdat zijn afdeling veel studenten inzet in de promoteams: “Het is heel ingewikkeld allemaal, en dat heeft veel te maken met de Nederlandse wetgeving. Hoe zit het met zorgverzekeringen, met studiefinanciering, daar lopen we tegenaan. Een goede centrale helpdesk zou welkom zijn.”

Kritiek is er op de rol van InterUM, het commercieel werkende uitzendbureau voor de universiteit. Dat rekent bijna een derde van het uurloon als commissie en blijkt zich daarmee uit de markt te prijzen. Ancion: “Als ik met hen werk kost me dat per jaar 60 à 70 duizend meer. Maar als er een helpdesk is die het uitzoekwerk verricht zou InterUM goedkoper kunnen zijn.”

Bünder bepleit, samen met mensen als HRM-directeur Martin Lammers, dat het college van bestuur een Maastricht University campus-job program lanceert dat echt werk maakt van meer en ook betere banen voor studenten, met meer verantwoordelijkheid.

 

 

 

 

Wammes Bos

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)