Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Waardering voor onderzoeksmaster

Studenten van onderzoeksmasters hebben meer waardering voor hun opleiding dan studenten van gewone masters. Ze zijn met name tevreden over hun docenten en de academische vaardigheden die ze aangeleerd krijgen.

Dat staat in een lovend rapport van accreditatieorganisatie NVAO over onderzoeksmasters. De opleidingen zijn de pieken in het landschap van het Nederlandse hoger onderwijs, vinden de rapporteurs. Universiteiten moeten vooral doorgaan op de ingeslagen weg.

Er zijn 125 onderzoeksmasters in Nederland en die kunnen zich volgens de NVAO meten met de beste opleidingen van Europa. Ongeveer vier procent van alle masterstudenten volgt zo’n tweejarige onderzoeksmaster. Bijna één op de drie komt uit het buitenland.

Kritiek hebben de studenten van onderzoeksmasters ook. Voor ‘leren samenwerken’ geven ze een lager rapportcijfer dan studenten van gewone masteropleidingen.

Tachtig procent van de studenten rondt de opleiding op tijd af, terwijl zeventien procent uitvalt. De rapporteurs vermoeden dat die cijfers gunstig afsteken bij gewone masteropleidingen, maar dat weten ze niet zeker: er zijn nog altijd geen landelijke instroom- en uitvalcijfers over gewone masteropleidingen beschikbaar.

 

HOP

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)