Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De marmite is op

@Michael_Forbes: “#Marmite is now trending worldwide. The entire planet is officially distracted. Might be a good time for Joseph #Kony to make a run for it.”

Paniek aan de andere kant van de wereld: Nieuw-Zeelanders werden ingelicht over een naderend tekort aan marmite. De kruidenpasta van Britse makelij is favoriet bij de Kiwi’s, die het met slechts één fabriek op eigen bodem moeten doen. Die staat in Christchurch, wat de afgelopen jaren getroffen is door een reeks aardbevingen waardoor de fabriek is stilgelegd. De laatste voorraad ligt al in de supermarkten en zal dus snel uitverkocht zijn. Oftewel: #Marmageddon zal aanbreken. Twitterende Kiwi’s vallen in een zwart gat. @OtagoLad: “Time to cry myself to sleep. I love you Marmite, please come home again :-( #Marmageddon.” Ondertussen zit het bedrijf (‘Marmite’ is een merknaam) natuurlijk veilig weggestopt in het Verenigd Koninkrijk en tweet het dingen als @thisismarmite: “What do you love? #love #Marmite.” Er zijn overigens ook genoeg mensen die niet van Marmite houden, maar voor Vegemite gaan: ook een pasta voor op toast, maar dan van Australische komaf. Het schijnt onmogelijk te zijn om zowel van Marmite als van Vegemite te houden. Zij die aan de goede kant van deze crisis staan laten hun leedvermaak blijken: @Nightvision242: “Marmite sucks anyway. It has no place in decent society. Vegemite remains the unshaken champion.”

@jwalphenaar: “Meer dan 600 exemplaren van het boekje gedownload sinds vanochtend 07:00. Blij! www.veiligfacebook.nl

Iets heel anders in Nederland: daar gaat het op maandagmorgen over Veilig Facebook voor iedereen, een e-book dat gratis te downloaden is, en “zo opgezet dat je het eenvoudig kunt printen”. Het boekje is geschreven om gebruikers van Facebook te helpen begrijpen hoe ze hun eigen privacy kunnen beschermen. Mensen kunnen namelijk zelf hun persoonlijke gegevens veel beter beschermen dan ze nu doen, volgens de schrijvers Jan Willem Alphenaar en Peter Minkjan, oftwel @jwalphenaar en @Peterminkjan. @Harry_Dilemma weet het eigenlijk nog beter gemaakt: “Veilig Facebook = géén Facebook.” Ook @gertjanwo vindt dat een goed idee: “#FB is just a social gold mine…” Maar of je nu vanaf het ene sociale netwerk op het andere mag afgeven…

 

Lisa Dupuy

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)