Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Cabrio

“GEFELICITEERD, je bent de 100.000ste bezoeker van deze website!!! Klik HIER!” En hoppa, een nieuwe MINI Cooper. Hoe is het mogelijk, wat een geluk. En of dat nog niet meer dan mooi genoeg is kun je hem nog naar wens samenstellen ook. Open dak, leren bekleding, leuke velgjes, zesde versnelling, mooi kleurtje. Vooruit, je moet nog wel even als eerste uit de bus komen na de loterij, maar je hoort na die ene klik van je muis al bij de tien finalisten, dus die cabrio is bijna van jou.

Waarom niet, dacht ik, dus ik heb dat formulier van A tot Z ingevuld. Naam, straat, telefoon, e-mail, bloedgroep, schoenmaat, alles. Big Brother mocht het allemaal van me weten. Twee maanden later een telefoontje; “Meneer, ik heb goed nieuws voor U!” “Ik heb gewonnen!?!” “Nou, al wel bíjna! U zit bij de laatste drie mogelijke winnaars! En om kans te blijven maken wil ik u vragen in te gaan op de volgende, kostenloze aanbieding.” Ik begrijp nog steeds niet wat er is misgegaan, de bekende ‘vlaag van verstandsverbijstering’ is me te makkelijk. Ik wil het ook niet eens meer recht lullen. Ik moest nog wel even mijn rekeningnummer geven ter verificatie. “Dat doe ik niet over de telefoon.” “Meneer, wij kunnen daar niets mee. Het gaat erom dat ik hier iets in kan vullen, desnoods geeft u me een niet bestaand nummer.” De combinatie van het zware, niet te plaatsen accent van de man en het landnummer +40 (Roemenië) deed bij mij nog steeds geen belletje rinkelen, en ik gaf hem mijn rekeningnummer. “Eentje waar geen geld op staat, dus ze kunnen me nooit wat maken, muhaha!”, dacht ik. Met dit telefoontje ben ik, zo blijkt, akkoord gegaan met de aankoop van de Hotelgoldcard en het bijbehorende 3-jarige, niet op te zeggen abonnement à €220,56 per jaar. Na vier mislukte pogingen dit bedrag van mijn rekening af te schrijven, en twintig dreigmails van het incassobureau hebben ze het opgegeven. Tot afgelopen week. Het volgende incassobureau meldt zich voor poging twee, twee jaar later. Iedere dag een dreigend telefoontje, en een mooie brief: “Wij zullen uw dossier overdragen aan onze juridische afdeling om een rechtszaak op te starten. De kosten hiervoor, welke minimaal €610,98 bedragen, zijn geheel voor uw rekening. U ontvangt binnenkort een brief van één van onze gerechtsdeurwaarders.”

Op internet zag ik dat ik in deze strijd word gesteund door omroep MAX. Door bejaarden in hetzelfde schuitje die dom en naïef genoeg waren om te geloven dat Sinterklaas echt bestaat. Gênant.

 

 

Gijs Hendriks

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)