Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Studenten voeren actie

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) hebben de hele week actie gevoerd tegen de bezuinigingen in het hoger onderwijs. Morgen (vrijdag 23 maart) is de slotmanifestatie in Amsterdam, waar ook een bus vanuit Maastricht naartoe gaat.

“We vinden het belangrijk om te laten zien dat we ons zorgen maken”, zegt Veronika Brantová, voorzitter van Novum. Deze partij vroeg de universiteitsraad om een bus te regelen voor studenten die willen demonstreren. “In april of mei willen we acties in Maastricht organiseren. Nu informeren we de studenten en vragen we hen een petitie te tekenen.”

De protesten richten zich tegen de langstudeerdersboete, extreem dure tweede studies, het verdwijnen van de basisbeurs in de masterfase en het inperken van de OV-kaart. “De staatssecretaris zorgt ervoor dat de toegankelijkheid van het hoger onderwijs beperkt wordt,” stelt LSVb-voorzitter Pascal ten Have. “Bovendien raakt hij juist de kwetsbaarste studenten door de aanvullende beurs weg te halen bij studenten met weigerachtige en onvindbare ouders.”

 

HOP/CF

Lees hier de opinie van het Maastrichtse universiteitsraadslid Tobias Bünder.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)