Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Snoeien voor het goede doel

Snoeien voor het goede doel

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Look out, that’s a heavy one.” Studenten van Sife Maastricht, een non-profit organisatie die zich inzet voor een duurzamere wereld, springen aan de kant voor een vallende tak. Ze zijn vrijdagochtend aan het snoeien op het landgoed van Kasteel Jerusalem, in de buurt van industrieterrein Beatrixhaven, in het kader van NL doet.

Tijdens NL doet knappen vrijwilligers in het hele land klussen op als het verven van een gemeenschapshuis of een spellenkamer maken voor een bejaardenhuis. Kasteel Jerusalem is vijftien jaar geleden aan de gemeenschap geschonken. Nu komt er een park, een café in het oude koetshuis en vergaderruimtes in het kasteel. Dat is in ieder geval het meerjarenplan, vandaag moet er vooral puin geruimd worden: zowel het huis als het landgoed zijn behoorlijk vervallen. “Dat hebben we allemaal al weggehaald”, zegt Charlotte von Streit, vice-voorzitter van Sife, trots terwijl ze op een grote berg takken en onkruid wijst. Met haar mede-studenten heeft ze een stuk droogstaande greppel toegewezen gekregen.

Dit is niet de enige actie waar Sife aan meedoet. Zaterdag wordt er ook geholpen bij het maken van een rolstoelingang van een kinderboerderij.

 

Cleo Freriks

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)