Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Tien jaar Senum: dia’s, speeches en een boottocht

“U had de voorzitter van het college van bestuur, onze grote Germanicus, uitgenodigd om deze middag op te luisteren, maar hij is helaas verhinderd. U moet het met mij doen. Martin Paul heeft mij gevraagd om de honneurs waar te nemen. Misschien omdat ik dichter bij deze groep sta, gezien het aantal dienstjaren of mijn leeftijd. Hij verwacht misschien dat ik snel zal toetreden tot Senum.”

Het was rector Gerard Mols die afgelopen donderdag de goed gevulde Turnzaal van cultuur- en maatschappijwetenschappen als eerste feliciteerde met het tienjarig bestaan van Senum; de vereniging van oud-medewerkers van de Universiteit Maastricht. Het tweede lustrum werd gevierd met een boottocht, een feestelijke vergadering en een diashow van Senummers op de fiets, aan de koffie, druk doende tijdens een workshop ‘glas-in-lood’, of genietend van kunst in het Kröller Müllermuseum. 

Als de blinden weer opgetrokken zijn, bestijgt Mols – al wat onrustig, de diashow is uitgelopen en zijn volgende afspraak dringt - het spreekgestoelte. “Het Hoofd van de Afdeling Fijne Berichten had een speech voorbereid, maar die leg ik terzijde.” In sneltreinvaart en doorspekt met humor stelt hij zijn gehoor op de hoogte van de jongste ontwikkelingen: zo verwacht de UM komend studiejaar de magische grens van zestienduizend studenten te passeren. “Ik kwam in 1981 solliciteren”, begint Mols. “Het gesprek was in het Jezuïetenklooster, daar rook het als op het internaat waar ik vroeger zat. Ik dacht, ik ga weg.” Maar toen werd hij binnengeroepen.

“Het was een verdomd goede selectiecommissie”, klinkt het lachend achter in de zaal. Daar zit oud-rector Job Cohen, die samen met de tweede spreker van vandaag, oud-voorzitter van het college van bestuur en huidig voorzitter van de NVAO (De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie) Karl Dittrich, is mee gekomen. Cohen krijgt een warm applaus. Later zal hij zijn komst uitleggen: “Een paar weken geleden mailde Karl. Hij dacht natuurlijk: die man heeft niets te doen, valt in een verschrikkelijk gat. Ga je mee, vroeg hij?” Onder luid gelach gaat hij door: “Wij hebben geluncht in Tribunal, vervolgens de UB bezocht. Ik heb mijn ogen uitgekeken, het ziet er fantastisch uit.”

 

Riki Janssen

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)