Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Summer School UM start in juli

In juli 2012 start de Universiteit Maastricht met een Summer School. Deze tweeweekse cursussen zijn op de eerste plaats bedoeld voor tweede en derdejaars bachelors - uit binnen- en buitenland - die hun academische kennis willen verbreden, maar tegelijkertijd ook plezier willen maken.

Maastricht mikt de eerste zomer op 120 tot 150 belangstellenden om in 2016 uit te groeien naar zeshonderd studenten per jaar, vertelt Tom van Veen, UM dean internationalisering en academic director van de Summer School. Die eerste groep kan straks kiezen uit vijftien tot twintig cursussen variërend van ‘India and the European Union’, Global Justice and Human Rights tot talencursussen. Steeds aangeboden in blokken van twee weken - tussen 9 juli en 17 augustus - die de student vier ECTS punten oplevert. Daarnaast zijn er intensieve talencursussen die zes weken in beslag nemen.

De komende jaren zal het cursusaanbod zich verder moeten uitbreiden. De kosten zijn 600 euro per cursus en nog eens 114 euro voor een gemeubileerde kamer in het guesthouse, voor twee weken. Voor de onderwijsvrije momenten is er samen met de VVV Maastricht een sociaal programma bedacht: voor 100 euro krijgt iedere deelnemer een welkomstdiner, afscheidsfeest en vier tot vijf activiteiten zoals een stadswandeling, een boot- en fietstocht. UM-sport gaat ervoor zorgen dat de summerscholers ook in sportief opzicht en tegen een geringe prijs aan hun trekken komen.

 

Riki Janssen

Meer weten: www.maastrichtuniversity.nl

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Name (required)

Email (required)